Labirintų parkas Anykščiuose pagerino Lietuvos rekordą | Diena.lt

LABIRINTŲ PARKAS ANYKŠČIUOSE PAGERINO LIETUVOS REKORDĄ

Registruotas naujas Lietuvos rekordas – didžiausias Lietuvoje labirintas. 3,831 ha ploto, 2,272 km takų ilgio labirintas suformuotas kukurūzų lauke Anykščių rajone, Skapiškių kaime esančiame „Labirintų parke“ rugpjūtį. Labirinto autorius – Deividas Dilys.

Šis labirintas tiek savo plotu, tiek takų ilgiu pranoko 2009 m. Lietuvos rekordu registruotą labirintą (1,8 ha ploto, apie 2 km takų ilgio, Užukampio k., Trakų r.).

„Kukurūzų labirintas „Labirintų parkui“ turi ypatingą simbolinę reikšmę – tai yra pirmasis labirintas, nuo kurio prieš daugiau nei dešimtmetį parko įkūrėjui Deividui Diliui kilo idėja sukurti visą Labirintų parką“, – „Rekordų akademijai“ pasakojo įmonės atstovai.

Mintis siekti Lietuvos rekordo taip pat kilo Deividui. Aišku, be kolektyvo pagalbos tai nebūtų pavykę: sklypo matavimai, labirinto braižymas, tikslus labirinto perkėlimas iš popieriaus lapo į beveik 4 ha dydžio kukurūzų lauką, takų lyginimas ir pritaikymas lankytojams vaikščioti – visa tai yra visos komandos darbas.

Kukurūzų labirintas „Labirintų parkui“ turi ypatingą simbolinę reikšmę.

Pateikus „Rekordų akademijai“ paraišką registruoti Lietuvos rekordą, paaiškėjo, jog iki rekordo trūksta... 500 m labirinto takų. Taigi, labirinto kūrėjams teko skubiai priimti sprendimą, ar planus siekti rekordo perkelti kitiems metams, ar pjauti papildomus takus.

Pasak „Labirintų parko“ marketingo vadybininkės Julijos Vaidakavičienės, lyg tyčia prasidėjo dar ir lietingos dienos. Laiko laukti saulėtų dienų nebuvo, tad rekordui pasiekti reikalingi 672 metrai buvo pjaunami merkiant lietui. Lietuvos rekordas pasiektas, jis bus publikuojamas knygoje „Įdomiausi Lietuvos rekordai“, kuri pasirodys prieš Kalėdas, teigiama „Rekordų akademijos“ pranešime.

Labirintų kūrimas tik iš pirmo žvilgsnio gana paprastas: pirmiausiai kyla idėja. Tuomet ji virsta piešiniu, brėžiniu. Na, o tada belieka jį iš popieriaus lapo „perkelti į realybę“: laukas ir takai kruopščiai sužymimi kuoliukais, o pats takas pjaunamas rankomis. Takai sulyginami, kad klientams būtų patogu vaikščioti.

Pasiteiravus, ar dažnai tenka gelbėti labirinte pasiklydusius lankytojus, „Labirintų parko“ atstovai neslepia: „Iš tiesų, pirmosiomis kukurūzų labirinto atidarymo dienomis smalsuoliai, neperskaitę saugumo informacijos, kad be žemėlapio žengti į labirintą yra draudžiama, drąsiai nerdavo į labirintą. Net nepagalvodami, kad jis yra beveik 4 ha dydžio!“ Na, o po kurio laiko, pavargę nuo klaidžiojimo, skambindavo, prašydami personalo pagalbos.

Be labirinto rekordininko, šiuo metu „Labirintų parke“ yra kanapių, karklų, juostelių, veidrodžių bei meditacinis-energetinis labirintai.

„Rekordų akademijos“ nuotr.

Veidrodžių labirintas – tai begalybės iliuziją sukeliantis labirintas, kur sunku rasti taką, nes aplink – vien lankytojo atspindžiai. Išėjimą galima rasti tik rankomis tikrinant, kur yra veidrodis. „Einant šiuo labirintu visur, kur tik akys aprėpia, matosi tavo atvaizdas. Todėl čia turėtų patikti net ir mokslinės fantastikos gerbėjams – juk ne kaskart gali aptekti į patalpas, kur aplinkui gali matyti begalybę savo paties kopijų“, – intriguoja įmonės atstovai.

Juostelių labirinte išėjimo tenka ieškoti klaidžiojant tarp daugybės kabančių spalvotų juostelių. Matomumas jame – ne toliau savo nosies. Nors labirintas yra nedidelis, tačiau rasti išėjimą pasiseka tikrai ne kiekvienam – dažniausiai atsitinka taip, kad nežinia kokiu būdu atsirandi ne labirinto pabaigoje, o grįžti į jo pradžią.

Meditacinis-energetinis labirintas – klasikinis, juo einant neįmanoma paklysti, nes išsirangęs takas nuveda į centrą. Tikima, kad einant juo ir koncentruojantis į žingsnius randami atsakymai į sudėtingiausius gyvenimiškus klausimus, sakoma „Rekordų akademijos“ pranešime.

GALERIJA

  • Labirintų parkas Anykščiuose pagerino Lietuvos rekordą
  • Labirintų parkas Anykščiuose pagerino Lietuvos rekordą
„Rekordų akademijos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šiemet

Buvom labai nusivylem. Daug geresnis yra prie Platelių energetinių labirintų parkas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS