Laikinai iš advokatų išbraukti Ž. Astrauskas ir V. Kazlauskienė | Diena.lt

LAIKINAI IŠ ADVOKATŲ IŠBRAUKTI Ž. ASTRAUSKAS IR V. KAZLAUSKIENĖ

  • 0

Advokatų taryba priėmė sprendimą laikinai iš advokatų tarpo pašalinti advokatus Žilviną Astrauską ir Virginiją Kazlauskienę.

Jie Kauno apygardos teismo nuosprendžiu pripažinti piktnaudžiavę tarnyba. Nusikaltimus laikinai iš sąrašų pašalinti advokatai padarė dar nebūdami Lietuvos advokatūros nariais, pranešė advokatūra.

„Advokatas yra svarbi teisingumo sistemos dalis, todėl turime leisti kolegoms netrukdomai ir teisinėmis priemonėmis išsispręsti savo problemas, ir tik susitvarkius imtis klientų atstovavimo ir gynimo“, – pranešime spaudai teigė Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Advokatūros įstatymas numato, kad advokatas Lietuvos advokatūros sprendimu gali būti laikinai išbrauktas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, jei jis yra įtariamas ar kaltinamas nusikalstamos veikos padarymu. Šiais atvejais advokatas yra išbraukiamas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, kol išnyks šio išbraukimo pagrindą sudariusios aplinkybės.

Advokatų tarybos sprendimas laikinai išbraukti advokatus iš praktikuojančių advokatų sąrašo gali būti skundžiamas teismui.

Gegužę Kauno apygardos teismas buvusią teisėją V.Kazlauskienę nuteisė pusantrų metų laisvės atėmimo bausme, jos sūnų Edviną Kazlauskį – trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme. Bausmės vykdymas jiems atidėtas vieneriems metams. Kitam buvusiam teisėjui Ž.Astrauskui trejus metus uždrausta dirbti valstybės tarnyboje.

V.Kazlauskienė ir jos sūnus E.Kazlauskis kaltinti tuo, kad siekė padėti Kęstučiui Jaraminui, kad jis administracinėje byloje išvengtų atsakomybės už du pažeidimus ir būtų nubaustas mažesne nuobauda. Todėl sukurstė kaltinamąjį Ž.Astrauską, dirbusį Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėju, piktnaudžiauti tarnybine padėtimi.

Taip pat V.Kazlauskienė kaltinta, kad kavinėje už tai, kad pageidaujama byla būtų paskirta tam tikram teisėjui, bylų skirstymą vykdančiam tuometiniam Telšių rajono apylinkės teismo pirmininkui Rimantui Žilevičiui davė mažesnės negu 1 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) vertės kyšį – alkoholinio gėrimo butelį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS