Laisvės gynėjams atminti – pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ | Diena.lt

LAISVĖS GYNĖJAMS ATMINTI – PILIETINĖ INICIATYVA „ATMINTIS GYVA, NES LIUDIJA“

  • 0

Sausio 11-osios, penktadienio, rytą, 8 val., 1991 m. žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimas bus pagerbtas visuotine pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ languose uždegant vienybės ir atminimo žvakutes.

Dvyliktą kartą Lietuvoje organizuojama pilietine iniciatyva Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kviečia švietimo įstaigas, valstybės institucijas ir organizacijas bei visus geros valios žmones paminėti prieš dvidešimt aštuonerius metus pasiektą pilietinę pergalę. Iniciatyvos simbolis - žvakė, kuri simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę.

2008 m. pirmą kartą surengtą akciją organizavo apie 100 mokyklų, nuo 2010-ųjų prie iniciatyvos prisijungė valstybės institucijos ir Lietuvos ambasados užsienyje, o 2018-aisiais akcijoje dalyvavo jau daugiau kaip 1 300 organizacijų ir institucijų.

Iniciatyvos organizatorių teigimu, Laisvės gynėjų dienos minėjimas įgauna ypatingą prasmę ir reikšmę dabartinėje geopolitinėje situacijoje. Prieš 28 metus Lietuva nebuvo NATO ir ES nare, mūsų teritorijoje vis dar šeimininkavo okupacinė kariuomenė, tačiau vieninga ir laisvės trokštanti tauta tomis dienomis apgynė Lietuvos nepriklausomybę ir pasipriešino agresoriui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS