Ledo čiuožėja A. Reed pateikė prašymą dėl Lietuvos pilietybės | Diena.lt

LEDO ČIUOŽĖJA A. REED PATEIKĖ PRAŠYMĄ DĖL LIETUVOS PILIETYBĖS

Penktadienį ledo čiuožėja Allison Reed Migracijos departamentui pateikė oficialų prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

„Tikrai taip, šiandien Vilniuje pateikiau prašymą dėl Lietuvos pilietybės. Tai tikrai svarbi diena, ilgai to laukiau ir labai džiaugiuosi. Tikiuosi, viskas vyks sklandžiai“, – Eltai penktadienį žinią patvirtino A. Reed.

ELTA primena, kad A. Reed jau du kartus yra prašiusi prezidento G. Nausėdos išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Naują prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka A. Reed pateikė šių metų vasario pradžioje.

Sausio viduryje Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

et

Ai, ai. O kas bloga būtų nutikę, jei anksčiau būtų pilietybę suteikę? Porinis sportas, be Lietuvos pilietybės olimpiadoje Lietuvos neatstovausi, pasiekimai kaip Lietuvai dideli, o reikia tiek pakartotinių prašymų...

Pilietis

Tik po Pasaulio pirmenybių galima būtų kalbėti apie pilietybės suteikimą, jeigu ten užimtų prizinę vietą. (Kas gali paneigti, kad Lietuvoje teisėjų mielaširdyste kaip varžybų rengėjams suteikė jiems tą malonumą). Taip pilietybe nereikia švaistytis "už tokius nuopelnus". Eikite į referendumą ir sakykite mūsų tautiečių pilietybei TAIP

pratina ...........

pradžioje duoda , paskui atima .......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS