Liberalai ragina J. Narkevičių atsistatydinti | Diena.lt

LIBERALAI RAGINA J. NARKEVIČIŲ ATSISTATYDINTI

Liberalų sąjūdžio frakcija ragina susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių atsistatydinti dėl skandalų, į kuriuos jis pastaruoju metu įsivėlė. J. Narkevičius paskutinę akimirką dėl nenurodytų priežasčių atšaukė antradienį numatytą susitikimą su liberalais, kuriame ir turėjo pasiaiškinti savo kontroversiškai vertinamus veiksmus.

Liberalų pranešime spaudai teigiama, kad chaosas, į kurį yra stumiamos ministerijos valdomos valstybinės įmonės, politinis turizmas už mokesčių mokėtojų pinigus, abuojumas elementariems etikos standartams: sąskaitas už pietus pavedant apmokėti pavaldiniams, įmanomas sustabdyti vieninteliu būdu – atsistatydinant pačiam arba atstatydinant po interpeliacijos, priversta konstatuoti Liberalų sąjūdžio frakcija po paskutinę akimirką atšaukto susitikimo su susisiekimo ministru.

„Vos per kelis mėnesius viena sėkmingiausiai veikusių šalies institucijų – Susisiekimo ministerija tapo nesibaigiančių skandalų ir prasto darbo pavyzdžiu. To priežastis – po valdančiųjų vasarinės rokiruotės turime tokį susisiekimo ministrą, apie kurio darbus neišeina kalbėti, nes, tiesą sakant, nėra apie ką. Užtat kaip iš gausybės rago pilasi skandalai: nemotyvuotas ir, tikėtina, politiškai angažuotas nepriklausomų valstybinių įmonių valdybų išvaikymas, politinis turizmas į egzotinius kraštus mokesčių mokėtojų sąskaita ir norma tampantys užstaliniai renginiai, kuriems privalomai turi susimesti Susisiekimo ministerijos kuruojamos valstybinės įmonės“, – argumentus, kodėl J. Narkevičius nebegali eiti susisiekimo ministro pareigų vardino Ekonomikos komiteto narys, liberalas Eugenijus Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos įsitikinimu, skandalingu „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimu ir svarstymais apie galimus kitų strateginę reikšmę turinčių valstybės valdomų įmonių (VVĮ) Valdybų ir vadovų pakeitimus susisiekimo ministras J.Narkevičius pirmiausia griauna valstybės valdomų įmonių reformą. Ši reforma leido apvalyti valstybės valdomas įmones nuo politikų ir partijų kišimosi į jų veiklą bei diegti Vakaruose priimtus tokių įmonių valdymo standartus.

„Akivaizdu – ministras J. Narkevičius nesusigaudo srityje, kuriai atėjo vadovauti, o dabartinė teisinė bei politinė suirutė tik įžanga į rimtesnes problemas. Panašu, jog ministras nebesusivokia ir kokiame laikmetyje dirba“, – pastebėjo E. Gentvilas.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius, pastarąją savaitę viešėdamas Abu Dabyje, už prabangią vakarienę nusprendė iš komandiruotei skirtų pinigų nemokėti ir pasinaudojo Lietuvos automobilių kelių direkcijos, pavaldžios Susisiekimo ministerijai, lėšomis.

Susisiekimo ministerija skelbia, kad dviejų dienų komandiruotės išlaidos kelionei ir apgyvendinimui Abu Dabyje trims asmenims sudarė 4236,45 euro.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

TAIGI

TAI" SUPER SĄŽININGOS" PARTIJOS ATSTOVAS.IR JAU PIRMAS VIZITAS PARODĖ JO VISIŠKĄ NEGALIĄ,JIS NET NETINKAMAS Į SEIMO NARIUS. AR ŠI PARTIJA NEBETURI TIKRAI PROTINGŲ ,SUGEBANČIŲ DIRBTI AR TIK TOKIUS NARKĖVIČIUS???

Istorijos Mokytoja

Seneliai turėjo pavardę NORKUS . Lenkų okupacija 1920-1939 sulenkino ir pavardę , ir kalbėjimą .....Raudonų rusų režimas stūmė juos į sovietinimą ir rusėjimą .

lovys

lenkas pats neiseis o ir gandrui reikia parasu kad toliau is musu tyciotusi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS