Lietuva kartu su sąjungininkais pradeda karių išvedimą iš Afganistano | Diena.lt

LIETUVA KARTU SU SĄJUNGININKAIS PRADEDA KARIŲ IŠVEDIMĄ IŠ AFGANISTANO

  • 5

NATO priėmus sprendimą nuo gegužės 1 d. pradėti karių atitraukimą iš operacijos „Tvirta parama" Afganistane, Lietuvos kariuomenė pradeda savo karių išvedimą. Išvedant karius NATO sąjungininkai, taip pat ir Lietuva, imsis visų būtinų saugumo priemonių. Vykstant atsitraukimo procesui nebus atskleidžiama informacija apie tikslius grįžtančių karių skaičius ar datas.

„Kartu su sąjungininkais pradėjome dalyvavimą NATO operacijoje „Tvirta parama“, kartu ir atsitrauksime. Lietuvos karių atitraukimas iš operacijos Afganistane vyks pagal operacijos užbaigimo planus, bendradarbiaujant su kitomis operacijoje dalyvaujančiomis NATO šalimis, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. – Norėčiau padėkoti tiems tūkstančiams Lietuvos karių – vyrų ir moterų, kurie negailėdami pastangų garbingai atliko savo misiją Afganistane. Kartu prisimename karį, sužeistus karius, kurie paaukojo šioje misijoje dar daugiau – gyvybę ir sveikatą, kad terorizmas būtų sustabdytas“.

Pasak Lietuvos kariuomenės vado generolo leitenanto Valdemaro Rupšio, vykdami į tarptautines operacijas Lietuvos kariai gina mūsų šalies saugumo interesus, užtvirtina sąjungininkų įsipareigojimus Lietuvos gynybai, o taip pat įgyja neįkainojamos karinės patirties, kuri bus naudinga ginant Tėvynę nuo priešų.

NATO šalių gynybos ministrai sprendimą pradėti misijoje „Tvirta parama“ tarnaujančių karių atitraukimą priėmė balandžio 14 d. Į bet kokius Talibano išpuolius karių išvedimo metu žadama reaguoti itin griežtai.

Planuojama, kad atsitraukimas iš Afganistano bus baigtas per kelis mėnesius.

NATO operacijoje „Tvirta parama“, kurios tikslas - apmokyti ir remti Afganistano saugumo pajėgas ir joms patarti, tebetarnauja apie 40 Lietuvos karių. Jie dislokuoti keliose vietose – štabo karininkai ir karo policininkai operacijos štabe Kabule, logistai Kabulo oro uoste, štabo kariai Vakarų regiono vadavietėje Herate, kita karių grupė – Kandahare.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Išvada

Okupantai grįžta namo, pabrukę uodegas. Afganai ir Talibanas , pasirodo nenugalimi.

okupantai

namo!

Grįžta 9x-ji

Grįžę veteranai norės sočiai valgyti, gerai gyventi ir adrenalino jiems bus maža...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS