Lietuva ketina priimti vaikų iš migrantų stovyklų Graikijoje | Diena.lt

LIETUVA KETINA PRIIMTI VAIKŲ IŠ MIGRANTŲ STOVYKLŲ GRAIKIJOJE

Lietuva planuoja priimti keletą vaikų iš migrantų stovyklų Graikijoje, tačiau procedūras kol kas stabdo karantino apribojimai, teigia Vyriausybės atstovai.

„Yra planas priimti iki dviejų vaikų, bet karantino metu procedūros nepradėtos“, – BNS sakė vidaus reikalų ministrės patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič.

Tarptautinė žiniasklaida skelbė, kad priimti tėvų nelydimų vaikų iš perpildytų stovyklų sutiko dešimt Europos Sąjungos šalių.

Daugiau kaip 40 vaikų iš Graikijos šeštadienį buvo atskraidinti į Vokietiją. Šie vaikai yra iš Afganistano, Sirijos ir Eritrėjos.

Graikijos vyriausybė ragino kitas Europos Sąjungos šalis nuo karo ir persekiojimo pabėgusiems mažiems vaikams surasti naujas šeimas ir padėti pradėti naują gyvenimą.

Graikų vyriausybė išreiškė viltį, kad artimiausiais mėnesiais bus perkelta daugiau kaip 1,5 tūkst. nepilnamečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

vika

batona kremta kas is ju bus nevalge juodos duponos nebus stiprus darbibininkai jie nedirba ir nedirbs ziuri tik kadf kas duotu mums tokiu cigoneloiu nereikia mes darbstus ir musu vaikai darbstus jie mums netinka ir jiems cia netiks pabegs

vika

tai kai[p cia iseina nesuprantu tokios [politikos savus naslaicius [pardavem i italijha uz getra piniga o svewtimis kitok9ios rases ir kitokio tykejimo priglausim kam mums jie mes turime ir turejome daug savu vaikuciu lietuviuku netreikejo ju parduotr jie savio savo kraujo

Pil.

Lietuvoje ubagų uztenka ir savų o Graikai tegul rūpinasi patys savo vaikais. Kiek žinau graikam pagalbos nereikia, jie pensijų pensininkam nemažino,ju pensijos apie 1000,-€ ,taip kad rūpintis jais tikrai nereikia.Pirmiausia lietuviai savam darže tvarką turi pasidaryti ,tada tik turėtų pradėti domėtis kitais . pasidaryti pirmiausia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS