Lietuva, Lenkija ir Ukraina kuria „Liublino trikampį“ | Diena.lt

LIETUVA, LENKIJA IR UKRAINA KURIA „LIUBLINO TRIKAMPĮ“

Lenkijoje, Liubline, antradienį susitiks Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai ir aptars saugumo situaciją regione, Ukrainos reformas. Ministrai taip pat ruošiasi pasidalyti nuomonėmis apie Rusijos veiksmus regione, situaciją Baltarusijoje prieš prezidento rinkimus.

Ministras Linas Linkevičius kartus su kolegomis Jaceku Czaputowicziumi ir Dmytro Kuleba pasirašys susitikimo deklaraciją, kuria šalys sutaria steigti „Liublino trikampį“.

„Liublino trikampio“ tikslas – skatinti, plėsti ir stiprinti bendradarbiavimą saugumo srityje, atsakant į bendras grėsmes regione, gilinti trišalius karinius ir gynybos ryšius pilnai išnaudojant NATO ir Europos Sąjungos (ES) teikiamą potencialą, toliau plėsti ekonominį ir socialinį bendradarbiavimą, vystyti ES Rytų partnerystės iniciatyvą bei paramą Ukrainos reformų procesui, perduodant įgytą Lenkijos ir Lietuvos patirtį.

Įgyvendinant deklaraciją, kaip teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, bus rengiami reguliarūs ministrų trišaliai susitikimai ir užsienio reikalų ministerijų atstovų konsultacijos.

Ministrai taip pat apsilankys Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendros brigados štabe Liubline, susitiks su jos vadais, karininkais ir kariais, taip paminėdami brigados štabo formavimo pradžios metines.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Alis...

ministras didelis, o Lietuva tokia maža tarp didelių... kažin kuo Jai pasibaigs?...

Nerijus

Nori parašyti, kad Vilniuje tokių nėra.

Vilnietis

Pasirodo Kaune debilų daug daugiau negu buvo galima tikėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS