Lietuva mini Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną | Diena.lt

LIETUVA MINI VALSTYBĖS – KARALIAUS MINDAUGO KARŪNAVIMO – DIENĄ

  • 3

Šeštadienį Lietuvoje minima Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – diena.

Šia proga bus įteikti valstybiniai apdovanojimai, drauge bus giedama „Tautiška giesmė“, o Vilniaus televizijos bokšte suplevėsuos didžiulė Trispalvė.

Šią dieną Vilniuje ir Kaune žmonės viešuoju transportu gali keliauti nemokamai.

Šventiniai renginiai prasidės Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija Prezidentūroje, o vidudienį Simono Daukanto aikštėje vyks iškilminga valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija.

Krašto apsaugos ministerija skelbia, jog Valstybės dienai Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa paruošė naują išskirtinę defilė programą, kurioje žiūrovai išvys ne tik dar labiau teatralizuotą karių rikiuotę, bet ir karininko pasirodymą su kardu.

Kartu aidės ir trys salvės dedikuotos Karaliui Mindaugui, Lietuvos valstybei ir Lietuvos žmonėms.

Lietuvą su Valstybės diena ketina pasveikinti NATO sąjungininkai oro pajėgų naikintuvų skrydžiu – šiuo metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Vengrijos ir Ispanijos karinės oro pajėgos su naikintuvais JAS-39 „Gripen“ ir „F-16“.

Valstybės dienos proga Vilniaus televizijos bokšte bus iškelta didžiausia šalyje Trispalvė.

Šia proga Lietuvoje lankosi Lenkijos Seimo pirmininkas Marekas Kuchcinskis, jis šeštadienį Valdovų rūmuose atidarys parodą „Liublinas – Lietuvos ir Lenkijos unijos miestas“. Joje bus eksponuojamas įspūdingas, savo matmenimis, menine įtaiga, simbolinėmis prasmėmis ir pavaizduotų istorinių personažų gausa išsiskiriantis garsaus lenkų dailininko Jano Mateikos paveikslas „Liublino unija“.

Valstybės dieną 21 valandą tradiciškai vyks iniciatyva „Tautiška giesmė aplink pasaulį“, kai įvairiose Lietuvos ir pasaulio vietose bus giedama „Tautiška giesmė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tai gal ir vėl imsim švęst VL dieną? (juk Lietuvoje ir jo antrininką turim, o ir broileriukas apie karūną svajoja).

Kaunietei iš Kaimo

Raudonieji

P.Morkūnas

Svarbu raudonieji giedot nepradetu tarybini himna.seime jiems gerai pabyko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS