Lietuva perdavė Ukrainai antidronų ir generatorių | Diena.lt

LIETUVA PERDAVĖ UKRAINAI ANTIDRONŲ IR GENERATORIŲ

  • 0

Lietuva perdavė Ukrainai antidronų ir generatorių, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Lietuva Ukrainai siunčia technologijas, kurios padeda šiuolaikiniame kovos lauke. Svarbu suprasti, kad šiandienos karui reikalingos tokios modernios technologijos kaip antidronai ar kita moderni įranga. O generatoriai perduodami galvojant apie nenumaldomai artėjančią žiemą, kuri, matyt, bus sunki“, – sako ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak Ukrainos kariuomenės vado generolo Valerijaus Zalužno, su Rusijos invazija kovojančiai jo šaliai šiuo metu itin reikia pažangių dronų technologijų, elektroninės kovos pajėgumų ir įrangos, skirtos minoms nukenksminti.

Ministerijos teigimu, Lietuva šiemet Ukrainai jau perdavė sraigtasparnius Mi-8, priešlėktuvinius pabūklus L-70 su amunicija, šarvuotuosius transporterius M113, milijonus šovinių, granatsvaidžių amuniciją, radiolokacinės įrangos komplektus ir daug įvairios kitos paramos.

Lietuva taip pat apmoko ukrainiečių karius, teikia ukrainiečiams gydymą ir reabilitaciją, rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus.

Lietuva yra sudariusi ir ilgalaikės paramos Ukrainai planą – 2024–2026 metams yra numatytas naujas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas.

KAM duomenimis, bendras jau suteiktos Lietuvos paramos Ukrainai paketas siekia daugiau nei milijardą eurų arba daugiau nei 1,2 proc. BVP, pusę šios sumos sudaro karinė parama.

GALERIJA

  • Lietuva perdavė Ukrainai antidronų ir generatorių
KAM nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, pagalba ukrainiečiams, antidronai, generatoriai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS