Lietuva prašys Taivano atstovų pasiaiškinti dėl sovietinio himno | Diena.lt

LIETUVA PRAŠYS TAIVANO ATSTOVŲ PASIAIŠKINTI DĖL SOVIETINIO HIMNO

  • 4

Lietuva prašys Taivano atstovų pasiaiškinti dėl sovietino himno, kuris nuskambėjo Lietuvos vyrų rinktinei laimėmus aukso medalį Taivane vykusiame pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionate.

„Mes privalome reaguoti ir reaguosime, politikos direktorius išsiųs artimiausiu metu laišką Taivano misijai Rygoje. Neturime diplomatinių santykių, bet, be abejo, protestuosime prieš šitą veiksmą ir reikalausime, kad būtų paaiškinta“, - BNS pirmadienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jis teigė nežinantis priežasčių, kodėl lietuvių pergalė buvo palydėta LTSR himnu, tik gavęs informaciją, kad organizatoriai Lietuvos sportininkų atsiprašė. „Apie priežastis mes nežinome, kiek mus informavo, organizatoriai atsiprašė mūsų sportininkų žodžiu už šį įvykį, bet priežasčių, kodėl taip atsitiko, mes nežinome“, - sakė ministras.

Naujienų portalai praneša, kad Lietuvos vyrų rinktinei laimėjus aukso medalį pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionate Taivanyje apdovanojimų ceremonijos metu čempionato organizatoriai sugrojo tarybinį himną.

Lietuva ir Taivanas nėra užmezgę diplomatinių santykių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tarybų Lietuva liaudis sukūrė

Tai va žinokite,kurie gimėte 1991 metais.Mes kažkada kūrėme,kai gimėme 1979 metais. :)

Remis

Na ir tamsuolių būna.Gaila,kad jie neturi ką parodyti pas mus-uždėtume Čiukčijos himną.

Edmundas Tulcevičius

Ko norėt iš tų čiurkų , vaikšto užsimerkę , miegodami - panašus atvejis buvo 1988 Seulo olimpiadoje , tada mūsų Laimutė Baikauskaitė užėmė antrą vietą 1500m bėgime , o ant pakylos tie siauraakiai užkėlė ruskę , vienu žodžiu čiurkos ir Afrikoj čiurkos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS