Lietuva skirs 100 tūkst. eurų humanitarinei paramai Venesuelai | Diena.lt

LIETUVA SKIRS 100 TŪKST. EURŲ HUMANITARINEI PARAMAI VENESUELAI

Lietuva skirs 100 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai krizės kamuojamai Venesuelai.

Šią savaitę Vyriausybė nusprendė išskirti šią sumą iš valstybės rezervo.

Pagalba bus teikiama per Tarptautinę Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų Federaciją (IFRC), teigiama Užsienio reikalų ministerijos (URM) BNS pateiktame atsakyme.

Ji yra vienintelė organizacija, kuriai 2019 metų kovo pabaigoje Venesuelos valdžia suteikė leidimą įvežti humanitarinę pagalbą į šalį.

Jokiai kitai organizacijai to padaryti neleidžiama, prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) valdžiai baiminantis, jog humanitariniai kroviniai tėra dingstis Jungtinėms Valstijoms pradėti invaziją į Venesuelą.

Balandžio pradžioje IFRC paskelbė 50 mln. Šveicarijos frankų (43,8 mln. eurų) dydžio humanitarinės pagalbos Venesuelos žmonėms planą, o po keliolikos dienų kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį su paramos prašymu.

„URM nuomone, lėšų skyrimas IFRC tiesiogiai prisidės prie medicininės pagalbos ir sveikatos paslaugų teikimo Venesuelos žmonėms, konkrečias Lietuvos skirtų pinigų panaudojimo sritis nustatytų IFRC“, – teigiama URM atsakyme.

Ministerijos duomenimis, IFRC užtikrina galimybę Venesuelos Raudonajam Kryžiui išlaikyti aštuonias ligonines ir 33 klinikas šalyje.

Venesuela išgyvena jau jau ilgiau kaip ketverius metus besitęsiančią recesiją. Čia stinga būtiniausių dalykų, tokių kaip maisto produktai ar vaistai, šalyje reguliariai dingsta elektra.

Jungtinės Tautos sako, kad ketvirtadaliui iš 30 mln. šios šalies gyventojų skubiai reikalinga pagalba.

Venesueloje šiuo metu vyksta konfliktas dėl valdžios. Ją siekia išsaugoti N. Maduro, prieš kelis mėnesius šalies prezidentu pasiskelbus opozicijos lyderiui Juanui Guaido (Chuanui Gvaidui).

Jis mėgina priversti N. Maduro atsistatydinti, kad būtų galima sudaryti pereinamojo laikotarpio vyriausybę, o tada organizuoti naujus prezidento rinkimus.

Lietuva šiame ginče remia J. Guaido.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

mano nuomonė tokia

Kai Lietuvoje buvo krizė ar skyrė nors viena valstybė paramą.Į Venesuelą kišti pinigus tai juos išmesti į balą.Ten kur reikia tie pinigai tikrai nepaklius.Labai jau geri mes visam svietui, o patys skurstam.

Anonimas

Zmones kiek dar mes kentesime? Matote kur musu visu mokesciu moketoju pinigus tie DIBILAI tasko eilinis Lietuvis skursta o jie taskosi i desnia i kaire geriau tuos 100 euru skirtu sergantims vaikams arba rimtiems ligoniams!!!

liudas

Visur kisa savo nosi,uz musu pinigus.Tegul badauja ta Venesuela,komunistu valdoma.Patys issirinko durnius i valdzia,o musu durneliai pinigus tasko.Geri pasirodyti nori.Idomu ar Venesuela skirtu pinigu,jei Lietuvoje kas negero ivyktu/Aisku kad neskirtu.O cia durniai valdo ir patys budami ubagais musu pinigus tasko.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS