Lietuva uždraudė atvykti į šalį Rusijos atlikėjui G. Lepsui | Diena.lt

LIETUVA UŽDRAUDĖ ATVYKTI Į ŠALĮ RUSIJOS ATLIKĖJUI G. LEPSUI

Lietuva šią savaitę įtraukė garsų Rusijos atlikėją Grigorijų Lepsą į šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą dėl jo įtariamų ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Dainininkui pritaikytos sankcijos remiantis pernai įsigaliojusiu vadinamuoju Magnitskio įstatymu, leidžiančiu į „juodąjį sąrašą“ traukti asmenis, susijusius su korupcija, pinigų plovimu ar žmogaus teisių pažeidimais.

Sprendimą uždrausti G. Lepsui atvykti į Lietuvą pasirašė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas po užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kreipimosi.

„Atsižvelgus į Užsienio reikalų ministerijos teikimą, patvirtiname, kad vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį pasirašė įsakymą, kuriuo priimtas sprendimas šiam asmeniui neleisti atvykti į Lietuvos Respubliką“, – BNS sakė E. Misiūno atstovė Ieva Dirmaitė.

Užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius BNS sakė, kad G. Lepsą siūlyta įtraukti „atsižvelgiant į sąjungininkų viešą nepageidaujamų asmenų sąrašą ir konsultacijas su jais“.

„Mums atrodo, kad tai, ką jam inkriminuoja JAV, yra pakankama priežastis būti ir mūsų sąrašuose“, – teigė viceministras.

G. Lepsą įtraukti į vadinamąjį juodąjį sąrašą siūlė ir trys Seimo konservatoriai Ingrida Šimonytė, Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas.

Dainininkas Lietuvoje pastarąjį kartą koncertavo kovą.

Jungtinės Valstijos sankcijas G. Lepsui paskelbė 2013 metais. JAV Iždo departamento duomenimis, dainininkas perdavinėdavo pinigus Vladislavo Leontjevo, vieno iš Europos ir Azijos nusikalstamo susivienijimo „Brolių ratas“ lyderių, vardu.

Į „juodąjį sąrašą“ G. Lepsą yra įtraukusi ir Ukraina, Izraelis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Na vienas prie vieno

Su Frenku Sinatra. Kurjeriai:) mafijos draugai:)

Xa xa

gav gav gav vatnikai, botoksinio putkino subinlaiziai, lokit imi apsi**kimo, bet karavanas juda toliau:)

Kęstas

"JAV prezidentas Trumpas vienintelis gali pasipriešinti Kinijai, kuri milijonus žmonių privertė dirbti vergišką darbą pigiai savo gamyklose, ir nuo JAV Vidurio Vakarų iki Didžiosios Britanijos Midlands, de-industrializavo daugumą Vakarų visuomenės. „Neteisinga“, - sakė JAV senatorius Sandersas: „apsimesti, kad Kinija nėra vienas iš pagrindinių mūsų ekonominių konkurentų“. Norėčiau pridurti, kad ne tik ekonominių. Kinija yra nepagrįstai kuriama, kad pasaulis būtų Kinijos valdomas jau antroje šio amžiaus pusėje. Jei tai nėra būtent tai, ką norite palikti jūsų vaikams, tai manymas, kad „Kinija nėra konkurencija prieš mus“ yra būtent neteisinga vieta pradėti. Tai tingus mąstymas - ir tingumas per pastarąjį dešimtmetį labai pakenkė liberaliam visuomenės centrui." Tingus mąstymas būdingas ir visam Lietuvos elitui, kuris yra pataikaujantis Kinijai, gyvenantis iš prekybus su Kinija ir visas neoliberalus. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS