Lietuva Vokietijoje pristatoma kaip pažangi e-valstybė | Diena.lt

LIETUVA VOKIETIJOJE PRISTATOMA KAIP PAŽANGI E-VALSTYBĖ

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį Berlyne atidarė parodą „Smart Country Convention" (SCC). Lietuva šiais metais yra šios parodos šalis partnerė.

„Tai, kad Lietuva tapo SCC renginio šalimi partnere, rodo, kad mūsų šalies pasiekimai skaitmeninių sprendimų srityje yra pripažįstami tarptautiniu mastu. Tik artimai bendradarbiaudami galime užtikrinti savo šalių skaitmeninės erdvės saugumą, pritaikyti išmaniuosius sprendimus miestams ir viešajam sektoriui ir taip suteikti daugiau bendro gėrio mūsų piliečiams", - teigė ministras L. Linkevičius.

Lietuvos nacionaliniame stende sprendimus išmaniųjų miestų, kibernetinio saugumo bei elektroninės valdžios srityse pristato 15 Lietuvos informacinių technologijų įmonių. Lietuvos viešojo sektoriaus atstovai bei įmonės dalinsis savo patirtimi šioje srityje ir parodoje vykstančioje konferencijoje.

SSC vienija valdžios, politikos, skaitmeninės ekonomikos, asociacijų ir mokslo atstovus. Renginio dalyviai kviečiami susipažinti, kaip praktiškai veikia viešųjų paslaugų skaitmeninimas ir kaip siūloma plėtoti skaitmeninius miestus ir regionus ateityje.

Planuojama, kad per tris dienas parodą aplankys daugiau nei 10 000 dalyvių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Toj valstybėj 15 km nuo miesto dingsta mobilusis ryšys, ai kokia pažangi....

Oi

jie mus dar pagirs ir per petį paplos. Atvažiuos draugaut, bus malonūs..Ir konkrečiai susitars kada galės pas mus apgyvendint savo šalyje išbrokuotus muslimus ar juodaodžius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS