Lietuvai – kritika dėl delsimo įgyvendinti Strasbūro teismo sprendimus | Diena.lt

LIETUVAI – KRITIKA DĖL DELSIMO ĮGYVENDINTI STRASBŪRO TEISMO SPRENDIMUS

  • 1

Vykdydama Strasbūro teismo sprendimus, Lietuvos valdžia delsia pagerinti kalinių gyvenimo sąlygas, įteisinti lyties keitimą ir atverti galimybę Rolandui Paksui dalyvauti rinkimuose.

Tokia informacija pateikiama ataskaitoje, kurią parengė Vyriausybės atstovė Europos Žmogaus Teisių Teisme Karolina Bubnytė. Ataskaita pirmadienį pristatoma Ministrų kabinetui.

Teisininkė atkreipė dėmesį, kad pernai iš septynių sujungtų bylų dėl netinkamų kalinimo sąlygų keturiose bylose konstatuoti pažeidimai dėl Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatų, kurios draudžia kankinimą.

Vyriausybės atstovės teigimu, išaugus Lietuvos teismuose priteisiamų kompensacijų dydžiui, tikėtina, kad vis daugiau peticijų prieš Lietuvą bus atmetama, tačiau situacija dėl įkalinimo įstaigų ir toliau kelia nerimą.

„(...) nerimą kelia Teismo pastebėta netinkamo kalinimų sąlygų prevencinių priemonių stoka Lietuvoje, ypač dėl naujų įkalinimo įstaigų statybos“, - rašoma ataskaitoje.

Lietuvos atstovė atkreipė dėmesį, kad valdžia, nepaisant 2007 metais priimto sprendimo, iki šiol nepriėmė lyties keitimo sąlygas ir tvarką nustatančio įstatymo.

Ataskaitoje taip pat rašoma, kad Lietuva per daugiau nei penkerius metus neįvykdė Strasbūro teismo sprendimo, jog „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovui Rolandui Paksui turi būti sudaryta galimybė būti renkamam Seimo nariu.

„Šiuo atžvilgiu išlieka ypač reikšmingos sutelktos visų suinteresuotų valdžios institucijų pastangos užtikrinant operatyvų ir kokybišką naujų teisėkūros iniciatyvų, susijusių su EŽTT sprendimais bylose L.prieš Lietuvą ir Paksas prieš Lietuvą, parengimą ir įgyvendinimą“, - rašoma dokumente.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NA NA

kažkuria prasme Paksas yra politinis kalinys , mūsų diktatūrinėje valstybėje ______kodėl jo nemėgsta Grybauskaitė ir konservų gauja , nors jie Paksą laiko atseit rusų draugu ,patys pakilę nuo kgbistų konvejerio , matomai yra daugiau prisidirbę ,,,,sėkmės sąžinei prabusti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS