Lietuvai reikšmingų įvykių transliaciją bus galima atidėti ne daugiau kaip parai | Diena.lt

LIETUVAI REIKŠMINGŲ ĮVYKIŲ TRANSLIACIJĄ BUS GALIMA ATIDĖTI NE DAUGIAU KAIP PARAI

  • 0

Lietuvai reikšmingų įvykių transliaciją bus galima atidėti ne ilgiau kaip 24 valandoms, tai numatyta antradienį priimtose Visuomenės informavimo įstatymo pataisose.

Už šias pataisas balsavo 92 Seimo nariai, nė vienas nebuvo prieš ir nesusilaikė.

Pagal priimtas pataisas, Lietuvos jurisdikcijai priklausantys televizijos programų transliuotojai, įsigiję išimtines teises transliuoti programas, skirtas Lietuvoje ar už jos ribų vykstantiems visuomenei reikšmingiems įvykiams, turi visuomenei reikšmingus įvykius tiesiogiai arba netiesiogiai transliuoti tik nekoduotose ir visuomenei be jokio užmokesčio transliuojamose nacionalinėse televizijos programose, siunčiamose bet kokių technologinių formų televizijos tinklais ir priimamose teritorijoje, kurioje gyvena daugiau kaip 60 proc. Lietuvos gyventojų. Netiesioginės visuomenei reikšmingų įvykių transliacijos turi būti rodomos ne vėliau kaip per 24 valandas nuo visuomenei reikšmingo įvykio pabaigos.

"Jeigu naktį transliuojamos kokios nors svarbios rungtynės, jų vaizdo įrašą bus galima parodyti per 24 valandas nuo to įvykio pabaigos. Toks terminas nustatytas, kad transliacija nenusikeltų vėlesniam laikui, kad nenukentėtų to įvykio reikšmingumas ir svarbumas", - BNS sakė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė "darbietė" Audronė Pitrėnienė.

Dabar galiojanti įstatymo redakcija numato, kad Lietuvos jurisdikcijai priklausantys televizijos programų transliuotojai, įsigiję išimtines teises transliuoti programas, skirtas Lietuvoje ar už jos ribų vykstantiems visuomenei reikšmingiems įvykiams, negali šių programų transliuoti išimtinėmis sąlygomis tokiu būdu, kad didžioji Lietuvos gyventojų dalis negalėtų šių įvykių, transliuojamų tiesiogiai, matyti per nemokamas televizijos programas.

Vyriausybė šių metų balandį yra patvirtinusi visuomenei reikšmingų įvykių sąrašą. Jame yra vasaros ir žiemos olimpinės žaidynės (atidarymo, uždarymo ceremonijos, varžybos, kuriose dalyvauja Lietuvos sportininkai), krepšinio rungtynės, kurias žaidžia Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė, pasaulio, Europos vyrų krepšinio čempionatuose, vasaros olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyruose, atrankos turnyruose, Europos krepšinio lygų sąjungos (ULEB) organizuojamo Eurolygos vyrų krepšinio turnyro rungtynės, kuriose žaidžia Lietuvos vyrų krepšinio komanda, pusfinalių ir finalo rungtynės, nepaisant to, ar jose dalyvauja Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė, Lietuvos dainų šventė.

Be to, antradienį priimtomis pataisomis uždraustos vaistinių preparatų teleparduotuvės, taip pat gydytojų skiriamo gydymo paslaugų teleparduotuvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS