Lietuviai gyvenimu patenkinti mažiau nei latviai ar estai | Diena.lt

LIETUVIAI GYVENIMU PATENKINTI MAŽIAU NEI LATVIAI AR ESTAI

  • 6

Lietuviai gyvenimu patenkinti mažiau nei latviai ar estai, rodo naujausi Eurostato duomenys.

2018 metais bendras 16 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų pasitenkinimas buvo 6,4 punkto (skalėje nuo 0 iki 11), rodo ketvirtadienį paskelbti Europos Sąjungos (ES) statistikos tarnybos duomenys.

Latvijoje šis rodiklis siekė 6,7 punkto, Estijoje – 7 punktus.

Asmeniniais santykiais lietuviai patenkinti 7,8 punkto, finansine padėtimi – 5,2 punkto, Latvijos ir Estijos gyventojai – atitinkamai 7,8 ir 7,9 punkto bei 5,4 ir 5,9 punkto.

ES labiausiai gyvenimu patenkinti austrai (8 punktai), mažiausiai – bulgarai (5,4).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Depresija

Labai vargina tamsa, truksiamti 5-is mėnesius. Ar gali žmogus būti laimingas ir patenkintas beveik pusę metų gyvendamas be šviesos. Nuo čia reikia ir pradėti. Išeini ryte su tamsa ir grįžti vakare tamsoje. Ne be reikalo esame pirmaujančių gretose pagal savižudžių skaičių Europoje.

Žurnalistikos perlas

Straipsnis apie didesnį ir mažesnį bendrą pasitenkinimą. Labai informatyvus, išsamus, visos priežastys nurodytos. Prasmingas tyrimas.

Kęstas

Kur nueina ES pinigai, skirti kaimui? Atspėjote,Rytų Europoje, įskaitant Lietuvą, saujelei milijonierių nueina liūto dalis. "„Čekijoje ministras pirmininkas Andrej Babis yra milijardierius, kurio įmonės pernai žemės ūkio subsidijomis surinko mažiausiai 42 mln. JAV dolerių. Bulgarijoje 100 subjektų renka tris ketvirtadalius pagrindinių Europos Sąjungos žemės ūkio subsidijų." Lietuva yra kūmų kraštas, duomenys slapstomi, bet aišku, kad padėtis niekuo nesiskiria. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS