Lietuviai apie skandalingą popiežiaus frazę: reikėjo patylėti | Diena.lt

LIETUVIAI APIE SKANDALINGĄ POPIEŽIAUS FRAZĘ: REIKĖJO PATYLĖTI

  • 0

Popiežius išsakė abejotinas mintis apie karą Ukrainoje, neva Rusijos invaziją į Ukrainą galėjo išprovokuoti NATO. Ką Lietuvos gyventojai galvoja apie tokį šokiruojantį pasakymą, aiškinosi LNK.

Lietuvoje katalikams save priskiria apie 80 procentų gyventojų, tad popiežiaus Pranciškaus nuomonė jiems svarbi.

„Susigraudinau net. Kodėl popiežius taip į politiką remiasi? Galbūt jam tikrai reikėtų nuvažiuoti į Maskvą ir susitikti su V. Putinu, po to – su V. Zelenskiu“, – LNK žinioms sakė viena vilnietė.

Kita vilnietė sakė, kad popiežiaus nuomonė jai – ne autoritetas.

„Tikiuosi, kad žmonės sąmoningesni, neims tikėti kažkokiu vienu žmogumi. Man labai keistas jo požiūris. Dabar kaip niekad visi žmonės turi būti vieningi, toks pareiškimas mažų mažiausiai smerktinas“, – rėžė ji.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pensininkė Birutė popiežiaus pareiškimu taip pat nusivylė.

„Vertinu labai negerai. Labai šokiravo. Tokia mintis gali labai paveikti kitus, kad ten tikrai reikia žudyti. Reikėjo patylėti kai kur“, – kalbėjo Birutė.

Kitas gyventojas abejojo, kad popiežius galėjo taip pasakyti.

„Negaliu patikėti. Šventasis Tėvas yra ilgą gyvenimą nugyvenęs žmogus, nemanau, kad jis tokius dalykus būtų pasakęs. Tai, kas yra internete, gali būti ir klastotė. Čia reikia žinojimo, reikia turėti patikrintus šaltinius, kad būtų galima kažką komentuoti“, – šnekėjo jis.

„Pasaulis toks pasimetęs. Vieni taip komentuoja, kiti taip. Čia yra vienas kitas dalykas, kartais atrodo, kad jis jau truputį nusišneka. Labai neapgalvotai sako, bet sako tai visam pasauliui. Tai nuslopinti bus daug sunkiau nei paleisti antį. Jau dabar yra kaip yra, sunku prognozuoti“, – kalbėjo dar viena pilietė.

Gairės: LNK turinys, Popiežius, karas Ukrainoje, popiežius Pranciškus, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS