Lietuviai tapo reto reiškinio liudininkais – krentant snaigėms trankėsi perkūnija ir žaibai | Diena.lt

LIETUVIAI TAPO RETO REIŠKINIO LIUDININKAIS – KRENTANT SNAIGĖMS TRANKĖSI PERKŪNIJA IR ŽAIBAI

  • 3

Lietuviai tapo retos kombinacijos liudininkais – iš dangaus krentant snaigėms trankėsi perkūnija ir žaibai. Anot meteorologų, toks reiškinys iš tiesų neįprastas, tad jį patirti kone sėkmė. Ko dar galima tikėtis pažvelgus į dangų artimiausiomis dienomis?

Apie tai plačiau papasakojo LHMT sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė.

– Tai labai retas reiškinys žiemos sezono metu. Taip atsitiko dėl to, kad Rytuose nuo Lietuvos sukosi aktyvus ciklonas, akliduotas atmosferos frontas ir būtent dėl to aktyvaus ciklono prasidėjo tokių konvekcinių, aktyvesnių debesų formavimasis. Tai žiemos sezono metu tikrai pasitaiko perkūnijų su aktyvesniais debesimis. Pirmadienį turėjome tikrai retoką reiškinį, kada su sniegu pasirodė ir kelios perkūnijos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kai kurie gyventojai pradėjo juokauti, sako, jau galima bus eiti maudytis.

– Na, dar iki maudynių ankstoka.

– Kitą savaitę turėsime Užgavėnes, varysime žiemą iš kiemo. Ar reikės ją varyti? Lenkai kalbėjo apie tai, kad pas juos jau sniegas ištirpo, bent jau šiaurinėje Lenkijos dalyje, kuri yra link Lietuvos, kalnuose dar galime rasti sniego. Kitose vietose jau kai kur temperatūra siekia ir 10 laipsnių šilumos. Ar mes to sulauksime greitu metu?

– Panašu, kad per Užgavėnes turėsime, ką varyti. Jeigu pati vasario pradžia buvo tokia pakankamai pavasariška ir jau galvojome, kad žiema iškeliavo, šiomis dienomis vėl, panašu, kad ji grįžta. Iki šios savaitės pabaigos, panašu, kad turėtų pasnigti ir sugrįžę žiemiškesni orai laikysis.

– Buvo skelbta, kad ciklonas Olga atkeliauja į Lietuvą. Kuo Olga mus nustebins?

– Tas ciklonas atneš tikrai labai permainingus orus. Bus ir vėjo sustiprėjimo, ir gūsingas vėjas, nes ir temperatūra tokia vis svyruojanti – apie nulį, ir lengvai pašąla, tai ir plikledis, ir šlapias sniegas, ir mišrūs krituliai, vėl bus slidu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ela

Ne pirma žiema , kad pasigirsta perkūnas )

kalbininkas

Ne Rytuose, o rytuose. Rytai (iš didžiosios) - tai šalys, kraštai, valstybės, o rytai (iš mažosios) tai kryptis nuo Lietuvos. Taigi ne Rytuose (Japonijoje, Kinijoje, Indijoje), o rytuose.

Anonimas

buvo ir anksciau --teko eiti vakare namo per puga vasario 28 d kaune buvo perkunija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS