Lietuvoje gaus perspėjimo sirenos | Diena.lt

LIETUVOJE GAUS PERSPĖJIMO SIRENOS

  • 1

Tikrinant, kaip veikia perspėjimo sistema, trečiadienį Lietuvoje gaus sirenos, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

11.52 val. gyventojai girdės sirenų gausmą, bus jungiamos centralizuoto valdymo sirenos garsiniu signalu „Dėmesio visiems“, taip pat bus išsiųsti trumpieji perspėjimo pranešimai į  mobiliuosius telefonus apie sistemos patikrinimą.

Pranešimai siunčiami visiems mobiliojo ryšio vartotojams, tačiau gali būti priimami tik tais telefonais, kuriuose įjungta korinio transliavimo funkcija.

Patikrinimo metu sirenos kauks tris minutes, po to 11.55 val. per Lietuvos radijo ir televizijos programas, regionines ir vietines radijo programas gyventojams bus skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją. Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas Perspėjimo sistemos patikrinimas.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, šalies gyventojai perspėjami įjungus sirenas ar pranešimais į mobiliuosius telefonus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimantas

Vilniuje si sistema sunaikinta ir visa gyventoju informavimo ir perspejimo sistema demontuota , aktyviai dalyvaujant Vilniaus savivaldybes administracijos atstovams. Idomu, kam atstovauja savivaldybes administracijos vadovai, jei vilnieciu isgyvenimo galimybes, ivykus ekstremaliai situacijai, jiems...kaip suniui penkta koja...!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS