Lietuvoje lankėsi NATO karinių jūrų pajėgų vado pavaduotojas | Diena.lt

LIETUVOJE LANKĖSI NATO KARINIŲ JŪRŲ PAJĖGŲ VADO PAVADUOTOJAS

  • 0

Balandžio 14-15 dienomis Lietuvoje su oficialiu vizitu lankėsi NATO puolamųjų ir paramos karinių jūrų pajėgų (angl. Naval Striking and Support Forces NATO, STRIKFORNATO) vado pavaduotojas kontradmirolas Paddy McAlpine.

Viešėdamas Lietuvoje kontradmirolas susitiko su krašto apsaugos viceministru Marijumi Velička, Lietuvos kariuomenės vadovybe, Jungtinio štabo viršininku brigados generolu Vilmantu Tamošaičiu, Lietuvos kariuomenės Jūrų pajėgų vadu jūrų kapitonu Arūnu Mockumi, NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje vadu pulkininku Jakobu S. Larsenu.

Vienas iš svarbiausių šio vizito tikslų buvo aptarti šių metų birželio mėnesį planuojamas kasmetines NATO pratybas BALTOPS 16. Šiemet į šias NATO pratybas Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos planuoja skirti vadovavimo ir aprūpinimo laivą „Jotvingį“ (N42). Planuojama, kad „Jotvingio" (N42) laive-vadavietėje, bus įkurtas Lietuvos ir Latvijos karinių jūrų pajėgų štabas, kuris vadovaus NATO minų laivų medžiotojų taktinei grupei.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivai karinėse pratybose BALTOPS dalyvauja kasmet nuo 1993 metų. Pernai vykusiose pratybose BALTOPS 15 dalyvavo 49 laivai, 61 orlaivis ir daugiau nei 5 tūkst. karių iš septyniolikos NATO valstybių ir Aljanso šalių partnerių. Pratyboms Lietuva skyrė Karinių jūrų pajėgų patrulinį laivą P11 „Žemaitis“ ir du minų paieškos ir nukenksminimo laivus M53 „Skalvis“ ir M54 „Kuršis“.

GALERIJA

  • Lietuvoje lankėsi NATO karinių jūrų pajėgų vado pavaduotojas
  • Lietuvoje lankėsi NATO karinių jūrų pajėgų vado pavaduotojas
A. Pliadžio ir vyr. ltn. E. Milkinčio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS