Lietuvoje lankosi NATO kariniai atstovai iš 18-kos valstybių | Diena.lt

LIETUVOJE LANKOSI NATO KARINIAI ATSTOVAI IŠ 18-KOS VALSTYBIŲ

Lietuvoje penktadienį siekdami susipažinti su situacija NATO rytiniame flange lankosi Aljanso kariniai atstovai iš 18-kos jo valstybių.

„Man didelė garbė Lietuvoje priimti NATO karinius atstovus. Esu tikras, kad po vizito šalys, kurių atstovai lankėsi pas mus, dar aiškiau matys Lietuvos saugumo ir gynybos paveikslą“, – sako Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, vizito metu NATO kariniai atstovai lankysis Lietuvos ir kitų Aljanso šalių kariniuose vienetuose, dislokuotose Lietuvoje, susipažins su jų veikla ir struktūra.

Rukloje susitikimai vyks su Sausumos pajėgų vadovybe ir kariais bei NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir Vokietijos pirmosios divizijos 41-osios brigados priešakinio vadovavimo elemento kontingentais.

NATO kariniai atstovai yra šalių kariuomenių vadams atstovaujantys karininkai, tarnybą atliekantys NATO vadavietėje Briuselyje. Šiuo metu Lietuvos karinio atstovo NATO ir ES pareigas vykdo generolas majoras Remigijus Baltrėnas.

Pagrindinis Lietuvos karinio atstovo NATO ir ES uždavinys – atstovauti Lietuvos kariuomenės vadui ir šalies kariniams interesams NATO ir ES kariniuose komitetuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vatnykas tipiškas

Bijau ir pagalvoti, kokia bus visuotinė tryda per tą susitikimą. Užsirakinsiu geriau namie ir net i lauką neisiu, kad nenušautų koks rusų bijantis policininkas ar kariškis. Paskui dar aiškinkis ten su jais dėl ko tave nušovė.

Viesajame

tualete - lankosi kas tik nori! O virsininkai dar ir uz dyka.

Patyręs.

Atvažiuos, pamatys, kad tomis dienomis miesto transportas nemokamai - ir pasibaisės: "Pas jus gi Komunizmas, varyt jus lauk iš NATO reikia !"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS