Lietuvoje lankysis JAV energetikos sekretorius | Diena.lt

LIETUVOJE LANKYSIS JAV ENERGETIKOS SEKRETORIUS

  • 2

Lietuvoje pirmadienį lankysis Jungtinių Valstijų energetikos sekretorius Rickas Perry'is (Rikas Peris), trečiadienį pranešė Energetikos ministerija.

Jis dalyvaus Vilniuje vyksiančiame aukšto lygio energetikos forume, į jį atvyks ministrai iš Vidurio ir Rytų Europos šalių.

Renginyje numatoma svarstyti, kaip „sustiprinti JAV vyriausybės ir privataus sektoriaus įsitraukimą, sprendžiant regiono energetinio saugumo iššūkius“, teigia ministerija.

Ministrai aptars Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimą su žemynine Europa, kritinės energetinės infrastruktūros kibernetinės saugos stiprinimą, gamtinių dujų importo diversifikavimą, suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) importą ir plėtrą regione.

Lietuva yra importavusi suskystintų gamtinių dujų iš JAV, abi šalys taip pat kritikuoja „Nord Stream“ dujotiekio plėtrą Baltijos jūros dugnu iš Rusijos į Vokietiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ko uzsigeide sis jankiu mafukas

gal dar suskystintu duju uz penkiskart didesne kaina parduot lietuvos aborigenams ??

tai

tik turystine kelione ir tuscias burnu ausinimas juk jankiai be naudos nepajudins nei pirsto ir cia greiciau polit? okad mokam daugiau tai to ir nori is ju ismoko ir musu ./studentai/ tupintys prie valdvairo......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS