Lietuvoje stovyklauja vaikai iš Ukrainos | Diena.lt

LIETUVOJE STOVYKLAUJA VAIKAI IŠ UKRAINOS

Ariogaloje surengta tradicinė jaunųjų šaulių vasaros stovykla, į ją atvyko ir vaikų iš Ukrainos. Į Lietuvą pakviesti tie vaikai, kurių tėvai dalyvavo kariniame konflikte Rytų Ukrainoje.

Jaunųjų šaulių vasaros stovykloje Ariogaloje beveik pusantro šimto vaikų, tarp jų – ir iš Ukrainos, Mariupolio. Jų tėvai dalyvavo kariniame konflikte. Stovykloje – ir pirmojo Donbase žuvusio kario Henadijaus Biličenkos sūnus.

„Kaip tik ryte kalbėjomės, kiek pamatėme, atradome naujo, ir vaikai susižavėję. Įspūdžiai mums ilgam išliks, ir kiekvienas nori čia grįžti, kad pamatytų ir išgyventų viską dar kartą“, – sakė ukrainiečių vaikų grupės vadovė Galina Gončar.

„Mariupolyje, pačiame miesto centre, viskas ramu, bet aplink taip šaudo, sproginėja, bet pačiame mieste ramu, viskas veikia, viskas gerai“, – kalbėjo stovyklautoja iš Ukrainos Darja.

Šaulių sąjungos paramos Ukrainai grupė renka aukas ir veža vaikus iš konflikto zonos Rytų Ukrainoje.  Į stovyklas Lietuvoje kasmet priimamos 2-3 grupės.

„Turim savo programą pasidarę, sukarintą trupučiuką, bet kai mažiukai tokie vaikai, tai pirmiausia susidraugavimas, bendravimas, o paskui jau kiti dalykai, mokslai. O šiandien, tokią šventinę dieną, tai daugiau poilsio duodam“, – pasakojo Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2 rinktinės vado pavaduotojas, atsargos majoras Raimondas Ardavičius.

Iš Ukrainos šaulių sąjungos kvietimu į stovyklas Lietuvoje šiemet atvyko trečioji jaunimo grupė. Liepos pradžioje Tauragės rajone svečiavosi dešimt vaikų. Pabradėje Šaulių sąjungos stovykloje dalyvavo aštuoni kadetai iš Kijevo karo licėjaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

na..

niekas nesako kad nereikia padėti Ukrainos vaikams, bet:1.Prisiminus mūsų šalies fondus ir kitas organizacijas kaip jie padeda vargstantiems pasiimdami mažiausiai 30%nuo sumos sau,peršasi negražios mintys..;2.Paanalizavus kaip daugumai lietuvių sunku šiais laikais pragyventi be darbų,be pinigų, esant tokioms p.kainoms, pasižiūrėjus kaip gyvena mūsų vaikai, kurie net maitinimo mokyklose negauna, norisi aršiai prieštarauti prieš bet kokią tarptautinę paramą,kurią kažkam teikia LIetuva

pritariu

Skilusios klumpės ir kandžių išėsta berete geras derinys.

kam nepatinka klumpės

Čia kažkas nori sumenkinti klumpes. Vyžos menkesnis apavas. Klumpes anais laikais kaip ir lietuviai nešiojo olandai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS