Lietuvoje tikrinamos perspėjimo sirenos | Diena.lt

LIETUVOJE TIKRINAMOS PERSPĖJIMO SIRENOS

  • 0

Lietuvoje tikrinant gyventojų perspėjimo sistemą trečiadienį bus įjungtos sirenos, informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Trečiadienį 11 val. 52 min. šalies gyventojai girdės sirenų gausmą, bus jungiamos centralizuoto valdymo sirenos garsiniu signalu „Dėmesio visiems“, taip pat gyventojams bus išsiųsti  trumpieji perspėjimo pranešimai į  mobiliuosius telefonus apie sistemos patikrinimą. Patikrinimo metu sirenos kauks 3 minutes. Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per LRT programas, regionines ir vietines radijo programas gyventojams bus skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų jungimo pradžia, t. y. 11 val. 52 min., ir tęsis iki 11 val. 58 minučių. Ugniagesiai atkreipia dėmesį, kad pranešimai siunčiami visiems mobiliojo ryšio vartotojams, tačiau juos galės priimti tik telefonai, kuriuose įjungta korinio transliavimo funkcija.

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją. Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas Perspėjimo sistemos patikrinimas.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, šalies gyventojai perspėjami įjungus sirenas ar pranešimais į mobiliuosius telefonus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS