Lietuvoje veikianti baltarusių organizacija „Mūsų namai“ nominuota Nobelio taikos premijai | Diena.lt

LIETUVOJE VEIKIANTI BALTARUSIŲ ORGANIZACIJA „MŪSŲ NAMAI“ NOMINUOTA NOBELIO TAIKOS PREMIJAI

  • 1

Lietuvoje veikianti Baltarusijos žmogaus teisių organizacija tremtyje „Mūsų namai“ nominuota Nobelio taikos premijai, pirmadienį informavo organizacija.

Apie nominaciją praėjusią savaitę pranešė Tarptautinis taikos biuras.

Pasak pranešimo, „Mūsų namai“ premijai siūlomi už organizacijos vykdomą veiklą, paramą baltarusiams, esantiems šioje šalyje ir Europos Sąjungos valstybėse.

Šiuo metu vyksta visų nominacijai reikalingų dokumentų rengimo procesas.

Nobelio taikos premijai gauti biuras taip pat nominavo Rusijos sąžinės prieštaraujančiųjų judėjimą ir Ukrainos pacifistų judėjimą.

Anot biuro, šios organizacijos padeda asmenims, kurios priešinasi karui ir mobilizacijai, nominacijomis siekiama skatinti taiką, žmogaus teises, daryti spaudimą valstybėms visame pasaulyje gerbti teisę atsisakant atlikti karinę tarnybą.

Tarptautinis taikos biuras nuo 1977-ųjų turi konsultacinį statusą prie Jungtinių Tautų Ekonominės ir socialinės tarybos. Organizacija turi asocijuotojo statusą Visuomenės informavimo departamente.

Biuras taip pat atlieka pagrindinį vaidmenį Ženevos nevyriausybinių organizacijų nusiginklavimo komiteto veikloje. Panašūs komitetai taip pat veikia Niujorke ir Vienoje. Organizacija stebi įvairias derybas dėl nusiginklavimo Jungtinėse Tautose ir už jų ribų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Daug ką ten nominuoja, tik ne visiems duoda. Iš kokių dviejų šimtų norinčių duoda vienam. Tatuką ana jau kiek kartų bandė prastumti, bet taip ir negavo. Švedai prieš duodami dar ir pasižiūri kam . Nors kartais duoda nei šiam, nei tam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS