Lietuvos akademinė visuomenė ragina Vakarus imtis sankcijų prieš Rusiją | Diena.lt

LIETUVOS AKADEMINĖ VISUOMENĖ RAGINA VAKARUS IMTIS SANKCIJŲ PRIEŠ RUSIJĄ

  • 9

Lietuvos universitetų rektorių konferencija antradienį griežtai pasmerkė Rusijos agresiją Ukrainoje ir paragino Vakarus imtis sankcijų Maskvos atžvilgiu.

Lietuvos universitetų rektorių konferencija antradienį griežtai pasmerkė Rusijos agresiją Ukrainoje ir paragino Vakarus imtis sankcijų Maskvos atžvilgiu.

„Padėtis Ukrainoje yra netoleruotina, todėl raginame laisvą ir demokratišką Vakarų pasaulį imtis griežtų sankcijų ir veiksmų okupacinės Rusijos Federacijos valstybės atžvilgiu“, - teigiama konferencijos pareiškime, kurį pasirašė prezidentas, Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas.

Lietuvių, rusų ir anglų kalbomis išplatintame kreipimesi rektorių konferencija teigė, kad solidarizuojasi su Ukrainos akademine bendruomene ir visuomene.

Anot pareiškimo, Ukrainos Krymo regioną aneksavusi Rusija grubiai pažeidė tarptautinės teisės normas ir „griauna pamatinius demokratijos principus“.

Rektorių konferencija taip pat perspėjo, kad Rusijos skleidžiama dezinformacija priešina visuomenę, neleidžia matyti tikrosios padėties ir provokuoja griebtis smurto.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

PUTLER KAPUT

Putler kaput-tai vokiškai. Putleris supranta vokiškai-juk jis kadaise dirbo Vokietijoje. Dirbo sovietų šnipeliu. Ir dabar tikriausiai po pagalve laiko Hitlerio"Mein Kampf"-pasiskaito,mokosi... Ir daro viską taip pat,kaip anas darė. Tik užmirš0-kuo anam baigėsi...Hitler kaput. Bus ir Putler kaput. Titiuškos trisdešimtrubliniai čia besidrabstantys vokiškai gal nesupranta. Tai išversim į jų kalbą : Putler kaput = Putin pizdiec.

hgf

Ivan - domoi!

Anonimas

jau atsibodote su savo sankcijom visur lenda nusiraminkite daugiau sau bpriesu bdarote
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS