„Lietuvos draudimas“ tęsia akciją „Apsaugok mane“ | Diena.lt

„LIETUVOS DRAUDIMAS“ TĘSIA AKCIJĄ „APSAUGOK MANE“

  • 0

„Apsaugok mane“ – viena ilgiausiai gyvuojančių socialinės atsakomybės akcijų, kai kasmet visą rugsėjo mėnesį visi šalies moksleiviai yra nemokamai apdraudžiami nuo nelaimių keliuose.

Šią akciją inicijuoja didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. Bendrovė drauge su partnere – Kauno rajono savivaldybe rugsėjį kviečia pasirūpinti moksleivių saugumu keliuose.

Kiekvieno atsakomybė

Rugsėjo mėnuo yra tas metas, kai kasdienis gyvenimas grįžta į įprastą režimą, eismas gatvėse tampa intensyvesnis, o vaikai grįžta į mokyklas ir pradeda lankyti laisvalaikio užsiėmimus.

„Kaip ir kasmet, šiemet vėl norime atkreipti visų tėvelių dėmesį, kad dar prieš naujuosius mokslo metus vaikams primintų elementarius, bet neretai gyvybiškai svarbius dalykus: kaip tinkamai pereiti nereguliuojamą perėją, kodėl negalima eiti per gatvę degant geltonam ir raudonam šviesoforo signalui, kaip teisingai kirsti gatvę vedantis dviratį ar paspirtuką. Tai gali padėti vaikui reikiamu metu priimti teisingus sprendimus“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė.

Apdraus 340 tūkstančių

„Lietuvos draudimas“ pabrėžė, kad per 24-erius akcijos metus pavyko atkreipti dėmesį į vaikų saugumą keliuose ir auginti visuomenės atsakomybės jausmą už kiekvieną vaiką kelyje.

„Kasmet visoje šalyje visą rugsėjį nemokamai apdraudžiame visus moksleivius, šiemet jų bus daugiau nei 340 tūkst. – tiek bendrojo ugdymo mokyklų moksleivių šiuo metu skaičiuojama šalyje. Visiems jiems visą parą galioja draudimo apsauga. Šia akcija siekiame didinti visuomenės dėmesį vaikų saugumui ir mažinti nelaimių keliuose skaičių, kuriose nukenčia moksleiviai“, – teigia Kauno mieste veikiančio „Lietuvos draudimo“ skyriaus vadovė Edita Bizunevičienė.

Ji akcentavo, kad dažniausiai į mokyklas skubantys vaikai yra sužalojami pėsčiųjų perėjose ar jiems važiuojant dviračiu ar paspirtuku. Todėl neabejotina, kad kalbėti apie saugų eismą ir edukuoti tiek vaikus, tiek suaugusiuosius reikia nuolatos.

Galioja automatiškai

Akcijos metu visą rugsėjo mėnesį kiekvienas šalies moksleivis turi nemokamą draudimą nuo nelaimių kelyje. Dovanojamo draudimo suma – iki 5 tūkst. eurų.

Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną ir galios iki pat rugsėjo 30 d. pabaigos. Tam, kad draudimo apsauga galiotų, tėveliams nereikia nieko papildomai daryti.

„Jei moksleivis, keliaudamas pėsčiomis, važiuodamas ar vežamas dviračiu, riedėdamas paspirtuku šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, tėvams ar globėjams reikia registruoti žalą „Lietuvos draudimo“ svetainėje arba susisiekti su draudimo specialistais trumpuoju telefonu 1828. Draudimo išmoka yra išmokama nepriklausomai nuo to, ar moksleivis yra avarijos kaltininkas“, – tvirtino E. Bizunevičienė.

„Apsaugok mane“ yra viena iš seniausių socialinės atsakomybės iniciatyvų Lietuvoje, kurią „Lietuvos draudimas“ inicijavo 2000 m.

Akcijos metu šalies vairuotojai skatinami būti itin atidūs kelyje ir skirti ypatingą dėmesį jauniausiems eismo dalyviams, po vasaros atostogų grįžtantiems į miestų ir miestelių gatves.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS