Lietuvos ir Estijos ginklų kontrolės inspektoriai lankosi Ukrainoje | Diena.lt

LIETUVOS IR ESTIJOS GINKLŲ KONTROLĖS INSPEKTORIAI LANKOSI UKRAINOJE

  • 0

Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektorius kartu su Estijos ekspertais tikrina Ukrainos karinius dalinius, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Nuo antradienio iki ketvirtadienio truksiančio vizito metu tikrintojai apžiūrės pasirinkto rajono karinius dalinius, poligonus ir teritorijas vadovaujantis 2011 metų Vienos dokumento nuostatomis.

Inspektorių grupė turės galimybę gauti informaciją apie čia tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių.

Lankydamiesi kariniuose poligonuose ir mokymo laukuose, Estijos ir Lietuvos inspektoriai taip pat galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla ir apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius.

Vėliau Lietuvos ir Estijos atstovai parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą, kaip Ukraina vykdo Vienos dokumento reikalavimus.

Šiemet tai jau penktasis Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektorių vizitas ESBO šalyse – du kartus lankytasi Rusijoje, po vieną – Ukrainoje ir Baltarusijoje.

2011 metų Vienos dokumentas įpareigoja ESBO priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS