Lietuvos kariai išlydėti į misijas Afganistane, Irake ir Ukrainoje | Diena.lt

LIETUVOS KARIAI IŠLYDĖTI Į MISIJAS AFGANISTANE, IRAKE IR UKRAINOJE

  • 7

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione išlydėti kariai, išvykstantys į misijas Afganistane, Irake ir Ukrainoje.

Trečiadienį vykusioje ceremonijoje jiems buvo įteiktos Karinių jūrų pajėgų kapeliono komandoro leitenanto Remigijaus Monstvilo pašventintos Lietuvos vėliavos, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Į tarptautinę operaciją Afganistane „Resolute Support Mission“ („Tvirta parama“) išvyks trys štabo karininkai. Jie prisidės rengiant Afganistano nacionalines saugumo pajėgas. Lietuvos kariai šioje misijoje tarnauja skirtingose pozicijose Kabule, Herate ir Kandahare. Per 2018 metus Lietuvos karių skaičius operacijoje Afganistane buvo padidintas iki 50, tokį karių skaičių planuojama išlaikyti ir 2019 metais.

Dalyvauti tarptautinėje operacijoje Irake – Jungtinių Amerikos Valstijų vadovaujamoje koalicijos operacijoje „Inherent Resolve“ („Įgimtas Ryžtas“) taip pat išvyks trys kariai iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono.  Jie prisidės rengiant vietines saugumo pajėgas. Lietuvos kariai tarnauja Danijos kontingento sudėtyje šiaurės vakarinėje Irako dalyje esančiame Ramadi mieste. Prie šios misijos Lietuva prisideda nuo 2017 metų nuolat išlaikydama 6 karinius instruktorius.

Kartu į karinę mokymo operaciją Ukrainoje išlydėta ir jungtinė Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabo ir jai priskirtų batalionų instruktorių grupė, sudaryta iš karininkų ir puskarininkių. Į misiją išvykstantys kariai koncentruosis į ukrainiečių instruktorių vykdomo kolektyvinio rengimo priežiūrą ir konsultacijas. Lietuvos kariai Tarptautiniame taikos ir saugumo mokymo centre, esančiame Javorivo poligone, drauge su sąjungininkais padeda ukrainiečiams reformuoti ir stiprinti jų ginkluotąsias pajėgas bei priartėti prie NATO keliamų standartų.

Šiuo metu Lietuva dalyvauja 11-oje tarptautinių operacijų ir yra dislokavusi daugiau nei 140 karių trijuose žemynuose: Europoje – Ukrainoje; Azijoje – Afganistane, Irake, Turkijoje; Afrikoje – Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gh

Būtų gerai,kad iš ten negrįžtų nei vienas atmata

Nnn

O ar Ukraina banderu fašistų šalis tapo okupantų NATO nariais,nuo kada ,kad siunčiate žudyti Ukrainos tautos beginklius žmones

1

valio valio valio!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS