Lietuvos kariai išvyksta į Ukrainą apmokyti naudotis raketų sistemomis „Stinger“ | Diena.lt

LIETUVOS KARIAI IŠVYKSTA Į UKRAINĄ APMOKYTI NAUDOTIS RAKETŲ SISTEMOMIS „STINGER“

  • 6

Lietuvos kariai antradienį išvyksta į Ukrainą šios šalies ginkluotųjų pajėgų apmokyti naudotis raketų sistemomis „Stinger“.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, šalies oro gynybos bataliono karių grupė kolegas Ukrainoje apmokys „per kelias ateinančias savaites“.

„Visapusiškai palaikėme, palaikome ir palaikysime Ukrainą. Ginkluotė ir technika be žinių ir gebėjimų juos valdyti yra niekas, todėl kartu su perduotomis artimojo nuotolio oro gynybos sistemomis „Stinger“ pasidalinsime žiniomis ir patirtimi“, – teigia Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Žinoma, svarbu yra tai, kad kartu mokomės ir perimame jų patirtį – Ukraina vis dar kariauja, jie turi naujų žinių, kurios yra svarbios mūsų šalies gynybai“, – pridūrė generolas leitenantas.

Tvyrant įtampai dėl galimos Rusijos invazijos į Ukrainą, artimojo nuotolio oro gynybos sistemos „Stinger“ į Kijevą pristatytos sekmadienį. Ši parama suteikta po to, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose pagamintos įrangos perdavimui trečiajai šaliai pritarė JAV Vyriausybė.

Tame pačiame krovinyje – ir Ukrainai dovanojami Lietuvos šarvinių liemenių komplektai.

Kariuomenės teigimu, išvykstantys kariai yra ilgus metus tarnavę „Stinger“ aprūpintuose oro gynybos bataliono padaliniuose ir perduos ukrainiečiams per keliolika metų Lietuvos kariuomenės sukauptą patirtį naudojantis šiomis oro gynybos sistemomis.

Lietuvos kariai Ukrainoje taip pat dalyvauja ir mokymo misijoje, kurioje kartu su kitų šalių kariais treniruoja Ukrainos kariuomenės instruktorius.

JAV ir kai kurių kitų Vakarų valstybių žvalgyba perspėja, kad daugiau nei 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienų sutelkusi Rusija gali įsiveržti į kaimyninę šalį artimiausiomis dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tam put

o tu varyk,gal dar spesi pagelbėti banderoms,nes putlius išsigando ir į karą neatėjo. O tau bus didelė garbė.Išgelbejai choholus nuo karo.

Put-in-ass

Triedzia vatynkos,neimkit i galva,huilo tik galutinai susimove blefuodamas,jo dienos jau suskaiciuotos,Ukraina yra jo imperiniu svajoniu krachas.

L.

Virš Ukrainos bus pavojinga skristi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS