Lietuvos kariai padeda parengti Malio karines pajėgas | Diena.lt

LIETUVOS KARIAI PADEDA PARENGTI MALIO KARINES PAJĖGAS

  • 0


Vilnius, sausio 15 d. (BNS). Europos Sąjungos (ES) mokymo misijoje tarnaujantys Lietuvos kariai padeda parengti Malio kariuomenės pajėgas.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM), kariai jau įpusėjo šeštosios Malio kariuomenės taktinės grupės mokymus. Kartu su Lietuvos atstovais Malio karius rengia kariai iš daugiau nei  20 valstybių.

Du kariniai instruktoriai iš Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos kartu su Švedijos, Suomijos, Latvijos ir Estijos kariais sudaro Baltijos šalių instruktorių kuopą, kuri dalijasi žiniomis ir patirtimi su vietos saugumo pajėgomis.

Instruktorius štabo seržantas Marius Tautvydas pasakoja, kad tarnaujant šioje misijoje reikalingos ne tik karinės žinios – instruktoriai turi  išmanyti ir kultūrinių ir moralinių vertybių skirtumus. „Rengdami Malio karius vadovaujamės trimis pagrindiniais principais – bendradarbiavimo, disciplinos ir pagarbos tarptautinei humanitarinei teisei,” – pranešime cituojamas M.Tautvydas.

ES kariai Koulikoro mokymo centre, viename iš dviejų pagrindinių Malio kariuomenės karinio rengimo institucijų, padeda rengti Malio kariuomenės karius: perduoda vietos kariams individualių ir kolektyvinio karinio pasirengimo žinių, tobulina jų taktinius įgūdžius.

Kaip pažymi KAM, dalyvaudami šioje misijoje Lietuvos kariai  prisideda prie Europos Sąjungos misijos  tikslų – parengti Malio karines pajėgas, kad jos būtų pajėgios užtikrinti šalies teritorinį vientisumą ir atremti teroristinių grupuočių išpuolius šalies viduje. Iš viso numatyta apmokyti aštuonias taktines grupes, parengti Malio kariuomenę pagal ES šalių reikalavimus. Visą ES karinio mokymo misijos personalą sudaro apie 500 karių, iš kurių apie 200 yra kariniai instruktoriai.

Šiuo metu ES mokymo misijoje Malyje tarnauja keturi Lietuvos kariai. Du instruktoriai – Koulikoro mokymo bazėje, dar du karininkai – Malio sostinėje Bamako dislokuotame ES mokymo misijos EUTM MALI štabe.

ES mokymo misijoje Malyje Lietuvos kariai, rotuodamiesi kas pusę metų, tarnauja nuo 2013 metų pavasario.

GALERIJA

  • Lietuvos kariai padeda parengti Malio karines pajėgas
  • Lietuvos kariai padeda parengti Malio karines pajėgas
  • Lietuvos kariai padeda parengti Malio karines pajėgas
  • Lietuvos kariai padeda parengti Malio karines pajėgas
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS