Lietuvos kariuomenės vadas Helsinkyje su Suomijos kolega aptars saugumą regione | Diena.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖS VADAS HELSINKYJE SU SUOMIJOS KOLEGA APTARS SAUGUMĄ REGIONE

  • 0

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys Helsinkyje su Suomijos kolega aptars saugumo situaciją regione, stebės šios narystės NATO siekiančios šalies karių pratybas.

Vizito antradienį ir trečiadienį metu V. Rupšys susitiks su Suomijos kariuomenės vadu Timo Kivinenu. Kaip antradienį pranešė kariuomenė, vizitu siekiama „pasikeisti nuomonėmis bei įžvalgomis apie saugumo situaciją regione, ilgalaikio atgrasymo regione stiprinimą“, aptarti dvišalius ir daugiašalius bendradarbiavimo projektus.

„Taip pat bus aptartas Suomijos stojimo į NATO procesas, Suomijos kariuomenės vadas pasidalins personalo pritraukimo ir išlaikymo ginkluotose pajėgose patirtimi“, – teigia kariuomenė.

Vizito metu V. Rupšys planuoja aplankyti Suomijos tankų brigadą ir stebėti pratybas.

Dvišalis Lietuvos-Suomijos karinis bendradarbiavimas plėtojamas nuo pat Lietuvos kariuomenės kūrimo pradžios, daugiausia – bendrų Šiaurės ir Baltijos valstybių projektų rėmuose, vykdant bendras pratybas, per aukšto rango vizitus, keičiantis jūrų bei oro erdvės stebėjimo duomenimis, teigiama pranešime.

Suomija kartu su Švedija pareiškė norą stoti į NATO po to, kai Rusija vasarį įsiveržė į Ukrainą. Lietuva prieš mėnesį patvirtino Šiaurės Atlanto sutarties protokolus dėl šių šalių prisijungimo, jie galutinai įsigalios, kai visos NATO valstybės praneš Jungtinių Valstijų vyriausybei, kad jiems pritaria.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS