Lietuvos pasienyje su Baltarusija – ramu, Lenkijos pasienyje išlieka migrantų antplūdis | Diena.lt

LIETUVOS PASIENYJE SU BALTARUSIJA – RAMU, LENKIJOS PASIENYJE IŠLIEKA MIGRANTŲ ANTPLŪDIS

  • 2

Lietuvos pasienyje su Baltarusija praėjusią parą nefiksuota neteisėtai į šalį patekti bandžiusių migrantų, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pareigūnai ketvirtadienį apgręžė 21 migrantą, tuo metu Lenkijos pareigūnai trečiadienį į šalį neįleido 165 neteisėtai sieną bandžiusių kirsti užsieniečių. Čia su migrantų antplūdžiu susiduriama jau keletą mėnesių.

Šiemet VSAT į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose neleido patekti 226 neteisėtiems migrantams.

Migrantų antplūdis į rytines Europos Sąjungos nares iš Baltarusijos kilo 2021 metais, Vakarai kaltina Minsko režimą jį organizavus.

Tuomet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Deja,taip.

Bet bananų jie gauna sočiai,o mums negalima prarasti budrumo,nes bet kada diversantai gali būti permesti prie Lietuvos sienos.

KAS daroma?

Neteisetai kirtus svetimos salies siena MANAU SAUNAMA. Stai Lenkijoje nudure kareivi pasmirdes migrantas IR NEGIRDET LOJANCIU ALE ZMOGAUS TEISIU ,BET JEI BUT PALIESTAS PASMIRDELIS OHO KAS BUT DEJASI ,BUT PER SNUKIUS DRIBE PUTOS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS