Lietuvos piliečiams panaikinti apribojimai išvykti iš šalies | Diena.lt

LIETUVOS PILIEČIAMS PANAIKINTI APRIBOJIMAI IŠVYKTI IŠ ŠALIES

  • 7

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas, nuo pirmadienio Lietuvos piliečiams be apribojimų galima išvykti iš šalies.

Nuo kovo vidurio iki šiol iš šalies leista tik užsienyje dirbantiems arba gyvenantiems Lietuvos piliečiams. Nuo karantino pradžios iki šiol iš Lietuvos pasieniečiai neleido išvykti daugiau kaip puspenkto šimto žmonių.

Iš kaimyninių valstybių Lenkija ir Rusija šiuo metu užsieniečių neįsileidžia, Baltarusija ir Latvija kitų šalių piliečiams įvažiuoti leidžia.

Iš Lietuvos į Latviją nuo pirmadienio galima išvykti per Būtingės–Rucavos, Saločių–Grenstalės ir Smėlynės–Medumi kontrolės punktus.

Į Baltarusiją asmenys patekti galėtų per šiuo metu veikiančius Medininkų–Kamenyj Log, Šalčininkų–Benekainių ir Raigardo–Privalkos punktus.

Pasieniečiai atkreipia dėmesį, kad dėl galiojančių apribojimų išvykstantysis į Baltarusiją iš jos namo galės grįžti tik per Lenkiją ar per Latviją.

Iš užsienio į Lietuvą grįžę asmenys turės laikytis laikytis 14 dienų saviizoliacijos.

Užsieniečių atvykimas į Lietuvą ir toliau draudžiamas. Išimtis taikoma tik vežėjams, diplomatams, kariams. Lietuvos pasieniečiai nuo karantino pradžios į Lietuvą neįleido  žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Kovo mėnesį iš užsienio grįžę asmenys taip pat turėjo laikytis 14 dienų saviizaliacijos, o išėjo taip, kad dabar mes visi sėdime saviizaliacijoje jau beveik 2 mėnesius. Kas juos tikrins? Kaip šitie žmonės nuvažiuos iki namų? Kas jiems nupirks maisto? Tikiuosi, nors šįkart valdantieji viską apgalvojo.

Sienos

Iš Baltarusijos pavojinga įsileisti į Lietuvą dėl užkrato grėsmės, juk ten situacija dar baisesnė nei Švedijoje. Prieš karantiną daug baltarusių, dirbusių Lietuvoje, išvyko į namus, dabar jie norės grįžti atgal į darbo rinką, žmonės jauni, dirbo Druskininkų sanatorijose, gali būti besimptomiai užkrato nešiotojai.

Klaipedietis

Tai dabar i Latvija nuvaziuot aliuko paimt kainuos 2sav namie ? Didele priekaba imsiu tada
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS