Iš Lietuvos ruošiamasi išsiųsti tapatybę klastojusią Rusijos pilietę | Diena.lt

IŠ LIETUVOS RUOŠIAMASI IŠSIŲSTI TAPATYBĘ KLASTOJUSIĄ RUSIJOS PILIETĘ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Migracijos valdybos pareigūnai ruošiasi iš Lietuvos išsiųsti Rusijos pilietę, kuri, policijos duomenimis, beveik dešimtmetį klastojo tapatybę.

„Šiandien ši Rusijos pilietė neturi nieko, kas ją laikytų Lietuvoje, šalyje gyvena neteisėtai ir negali čia likti. Migracijos departamento sprendimu ji išsiunčiama iš šalies ir atvykti į Lietuvos Respubliką jai uždrausta dar trejus metus“, – penktadienį pranešime spaudai sakė Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus viršininkė Irena Dvilaitienė.

Tai, kad neva 1965 metais gimusi Anos G. vardu prisistačiusi moteris iš tiesų yra penkeriais metais vyresnė Liuba G. paaiškėjo tik šiemet.

2006 metais migracijos tarnybos pareigūnų apklausta rusiškai bendraujanti pilietė neturėjo jokių asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų. Tuomet, iki bus išsiaiškinta jos tapatybė ir teisinė padėtis Lietuvoje, ji buvo apgyvendinta Užsieniečių registracijos centre.

Lietuvos migracijos tarnybos specialistai ne kartą kreipėsi į Rusijos ambasadą Lietuvoje, kitas Rusijos tarnybas, prašydami padėti nustatyti sulaikytosios tapatybę, deja, jiems buvo pranešta, kad to padaryti negali dėl neišsaugoto archyvo. Per tą laiką užsienietė buvo išleista iš Užsieniečių registracijos centro, įpareigojus ją nuolat lankytis migracijos tarnyboje ir pačiai siekti įgyti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą. Moteris nekart keitė gyvenamąją vietą Lietuvoje, kartas nuo karto prisistatydavo Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnams, tačiau asmens dokumentu nesirūpino.

Asmens dokumentais moteris susirūpino sužinojusi, kad dėl neteisėto gyvenimo Lietuvoje jos laukia sankcijos. Šių metų kovą ji prisistatė Migracijos valdybos pareigūnams ir pateikė 2013 metais išduotą Rusijos pilietės Liubos G., 1960 metais gimusios Čitos mieste pasą. Asmens dokumentą, atlikusi atitinkamas procedūras ir apklaususi artimuosius, jai išdavė Rusijos ambasada Lietuvoje.

Tačiau Migracijos departamentas priėmė sprendimą išsiųsti moterį į Rusiją: ji neturi asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, galiojančio Lietuvoje, teisėto pragyvenimo šaltinio, nekilnojamojo turto, jokių šaknų, ilgus metus pareigūnams teikė melagingus duomenis apie save.

Šiuo metu Migracijos valdybos pareigūnai rengia dokumentus moters išsiuntimui iš šalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikia visus

ruskius patikrinti, ko gero, atsiras šimtai nelegalų, dirbančių kremliui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS