Lietuvos teisėjai raginami kandidatuoti į Tarptautinio baudžiamojo teismo teisėjus | Diena.lt

LIETUVOS TEISĖJAI RAGINAMI KANDIDATUOTI Į TARPTAUTINIO BAUDŽIAMOJO TEISMO TEISĖJUS

Lietuvos teisėjai raginami teikti savo kandidatūras Tarptautinio baudžiamojo teismo teisėjų rinkimuose.

"Lietuvos Respublika sieks iškelti savo kandidatą į rinkimuose į Tarptautinio baudžiamojo teismo teisėjus", - teigiama Užsienio reikalų ministerijos kanclerės Jūratės Raguckienės rašte, kuriame pateikiama informacija apie atranką.

Kandidatai Užsienio reikalų ministerijai rašytinį prašymą, gyvenimo parašymą ir kitus dokumentus turi pateikti iki kovo pabaigos.

Lietuvos kandidatą į Tarptautinio baudžiamojo teismo teisėjų rinkimus nominuos Nuolatinio arbitražo teismo narių nacionalinė grupė. Tarptautinio baudžiamojo teismo teisėjai bus renkami 2014-ųjų gruodžio 8‒17 dienomis Niujorke vyksiančiame Tarptautinio baudžiamojo teismo valstybių, Romos statuto šalių, asamblėjos tryliktame posėdyje.

Vadovaujantis Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statuto 36 straipsnio nuostatomis, teisėjai renkami iš nepriekaištingos reputacijos, nešališkų ir sąžiningų asmenų, turinčių kvalifikaciją užimti aukščiausius teisminės valdžios postus savo šalyje.

Tarptautinis baudžiamasis teismas veikia nuo 2002 metų liepos.

Lietuvos Seimas 2003 metais ratifikavo Romos statutą, kurio pagrindu veikia Tarptautinis baudžiamasis teismas. Statutą ratifikavusios valstybės įsipareigoja visapusiškai bendradarbiauti su teismu, jam tiriant nusikaltimus ir vykdant baudžiamąjį persekiojimą už nusikaltimus žmoniškumui, genocidą, karo nusikaltimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

nera tokiu Lietuvoje,ten viskas skaidru,nepalanki terpe,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS