Užsienio reikalų ministerija pirmoji prisijungė prie „Įvairovės chartijos“ | Diena.lt

UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJA PIRMOJI PRISIJUNGĖ PRIE „ĮVAIROVĖS CHARTIJOS“

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį pasirašė „Įvairovės Chartiją“, vienijančią organizacijas, įmones ir institucijas, kurios siekia būti socialiai atsakingos ir prisidėti prie teigiamų pokyčių visuomenėje, skatinanti įvairovę ir lygias galimybes darbo aplinkoje, nediskriminuojant amžiaus, negalios, rasės, tautybės, religijos, lyties ar kitais pagrindais.

Pasirašydamas „Įvairovės Chartiją“, užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad ministerija, vadovaudamasi tarptautiniais žmogaus teisių standartais, siekia kurti tolerantišką darbo aplinką bei užtikrinti lygybę darbo santykiuose.

„Svarbu, kad šiuolaikinėje visuomenėje lygios galimybės darbo aplinkoje taptų savaime suprantamomis. Įvairovė - praturtinantis veiksnys, leidžiantis vieniems iš kitų mokytis ir taip tobulėti“, - sakė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerija tapo pirmąja valstybine institucija, prisidėjusia prie šios iniciatyvos.

Ši Europos Komisijos iniciatyva vienija 23 Europos Sąjungos valstybėse narėse veikiančias „Įvairovės Chartijas“. Šiuo metu prie „Įvairovės Chartijos“ ES valstybėse yra prisijungusios daugiau nei 10 tūkst. įmonių ir institucijų. Lietuvoje prie savanoriškos iniciatyvos „Įvairovės Chartijos“ jau prisijungė 27 tarptautinės ir Lietuvos įmonės.

„Įvairovės chartijos“ steigėjai Lietuvoje - „Diversity Development Group“, vykdanti socialinius projektus ir tyrimus žmogaus teisių, švietimo, lygių galimybių, įvairovės ir kitose srityse, ir socialinė įdarbinimo agentūra SOPA.

GALERIJA

  • Užsienio reikalų ministerija pirmoji prisijungė prie „Įvairovės chartijos“
  • Užsienio reikalų ministerija pirmoji prisijungė prie „Įvairovės chartijos“
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS