Lietuvos, Vokietijos ir Nyderlandų kariuomenių vadai aptars bendrus gynybinius planus | Diena.lt

LIETUVOS, VOKIETIJOS IR NYDERLANDŲ KARIUOMENIŲ VADAI APTARS BENDRUS GYNYBINIUS PLANUS

  • 3

Lietuvos, Vokietijos ir Nyderlandų kariuomenių vadai kitą savaitę Lietuvoje aptars bendrus gynybinius planus.

Vokietijos kariuomenės vadas generolas Eberhardas Zornas (Eberhardas Cornas) ir Nyderlandų kariuomenės vadas Onno'as Eichelsheimas (Onas Eichelsheimas) Lietuvoje lankysis gruodžio 20-21 dienomis.

Jiedu Rukloje aplankys dislokuotus savo šalių karius ir aptars svarbiausius karinio bendradarbiavimo klausimus su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu.

Susitikimų metu pagrindinis dėmesys bus skirtas saugumo situacijai Baltijos šalių regione ir Ukrainoje.

Taip pat bus aptariamas Lietuvos kariuomenės indėlis į nelegalios migracijos užkardymą prie išorinių Europos Sąjungos ir NATO sienų bei Lietuvos planai prisidėti prie tarptautinės operacijos „TAKUBA“ Malyje ir mokymo misijų Mozambike, Ukrainoje.

„Buvimas NATO nare yra mūsų saugumo garantas. Vokietija ir Nyderlandai yra tos šalys, kurios pirmos reaguotų į tiesioginę grėsmę Lietuvai“, – teigia Lietuvos kariuomenės vadas.

„Su šių šalių kariuomenių vadais aptarsime žvalgybinį galimų grėsmių paveikslą, gynybinių planų ir galimų veiksmų sinchronizavimą. Vokietijos ir Nyderlandų indėlis dislokuojant savo pajėgas yra ypatingai svarbus. Kartu esame tiek dvasiniu, tiek vertybiniu pagrindu ir svarbiausia – pasiryžę ateiti viena kitai į pagalbą“, – sako jis.

Kariuomenių vadai taip pat aptars ir kitus karinio bendradarbiavimo projektus bei Rukloje dislokuoto NATO priešakinių pajėgų bataliono dislokavimo 5-metį, kuris bus minimas 2022-ųjų vasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hmmmm

O kodėl visi alkoholikai, zekai ir kiti žemo intelekto žmonės taip aukština Rusija? Jūs nuvažiuokit, pasižiūrėkit kaip ten paprasti žmonės gyvena... o gal ji jums tokia "auksinė" atrodo, nes šalies valdžia ir jos oligarchai priklauso tai pačiai mafijai?

Baubas

Rusija visvien laimés!

Jonas

Visam Seimui šautuvus i rankas ir tegul eina ginti savo interesus ir teisę prie lovio.Žmogui nera ka ginti,30 metų ubagui skirtos algos, pensijos ir pažeminimo . Nereikia mums supuvusio kapitalizmo, banditų ir vagių valdomos Lietuvos.Paskutinis kantrybės lašas buvo antsnukiu uždėjimas, draudimas , suvaržymas žmogaus teisių judėjimas laisvai ir taip toliau.Nereikia mums planų darytoju,tegul savo šalyse tvarkosi ir planus sudarinėja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS