Liūdnai pagarsėjusi Panevėžio eglė buvo nupirkta kaip katė maiše – už mažiausią kainą | Diena.lt

LIŪDNAI PAGARSĖJUSI PANEVĖŽIO EGLĖ BUVO NUPIRKTA KAIP KATĖ MAIŠE – UŽ MAŽIAUSIĄ KAINĄ

  • 2

Trečiadienį bendrovė „Panevėžio gatvės“ kartu su eglės puošimo konkursą laimėjusia įmone „Adam decolight“ pašalino trūkumus, todėl žadama, kad liūdnai pagarsėjusi miesto kalėdinė eglė sužibs naujai. Įmonei dėl nekorektiškai atliktų darbų pareikšti priekaištai.

„Tenka apgailestauti, kad dėl biurokratinių pinklių nutinka tokie nemalonūs dalykai. Šis atvejis dar kartą įrodo viešųjų pirkimų įstatymo netobulumą, kai esame priversti pirkti „katę maiše“ už mažiausią pasiūlytą kainą“, – sakė savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

Administracijos direktorė teigia, kad sekančiais metais Kalėdų eglės puošimui turės būti teikiami projektiniai pasiūlymai, į darbo grupę įtraukiant miesto architektus, kitus specialistus ir visas papuošimas būtų nupirktas atliekant ekonomiškai naudingiausią pirkimą.

Pasak miesto savivaldybės vyriausiojo dizaino specialisto Romo Lukšo, toks pirkimas užims ilgesnį laiko tarpą ir įvertimus viešųjų pirkimų konkurso apskundimo galimybes, viešieji pirkimai turės prasidėti jau anksti pavasarį.

Nedailiai nuaugusi eglė internete sukėlė pašaipų bangą. Nepaisant nesklandumų, Panevėžio valdžia tikisi, kad panevėžiečiai atvyks ja pasigėrėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

o man kartais gaila, kad viskas už didelę kainą, tarsi tai būtų svarbiausias dalykas...Juk dar neseniai Panevėžio Laisvės aikštėje ( netoli savivaldybės ) vuvo papuoštos gyvos aikštėje augančios eglės vaikų pagamintais žaislais. Tai taip nuoširdu ir gražu...Labai svarbu, ką mes širdyje atsinešam prie tos eglės....Jei tiek nepasitenkinimo , piktumo, tai, manau, jei galėtų - eglė pati iš tos aikštės pabėgtų neapsikentusi... O aš prisimenu vieną pavasarį radom Žaliosios girioj papuoštą eglutę su vaikų žaislais nuo žiemos...Kaip netikėta, džiugu, Iš medžiagos skiautelių pasiūta ragana, meškučiai, kiškutis, dar morka zuikučiui- jau neprisimenu daugiau... Buvom maloniai nustebinti, džiaugėmės radiniu, Džiaugsmas ,kuris "kainavo" gal kokią darbų pamokėlę- o radom tarsi Naujametinę pasaką miške pavasarį.! Ir visai neatkreipėm dėmesio į eglutės išmatavimus....

kaž

kažkodėl nesistebiu. Šitoj šaly viskas daroma "už mažiausią kainą", užtai taip ir gyvenam...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS