Lobistu įregistruotas Lietuvos bankų asociacijos viceprezidentas A. Budrys | Diena.lt

LOBISTU ĮREGISTRUOTAS LIETUVOS BANKŲ ASOCIACIJOS VICEPREZIDENTAS A. BUDRYS

Lietuvos bankų asociacijos vicepirmininkas Aidas Budrys įrašytas į Lietuvoje registruotų lobistų sąrašą.


 


 

Tokį sprendimą trečiadienį vienbalsiai priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), išnagrinėjusi laikinojo asociacijos vadovo pateiktą prašymą bei vadovaudamasi Lobistinės veiklos įstatymu.

Lietuvoje šiuo metu yra per šimtą registruotų lobistų. A. Budrys tapo 109-uoju. Lobistine veikla neturi teisės užsiimti VTEK neįregistruoti lobistai.
 
Lobistinė veikla – veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką valstybės politikams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams ar kitiems asmenims, kurie pagal jiems teisės aktų nustatyta tvarka suteiktas pareigines funkcijas dalyvauja rengiant, svarstant ir priimant teisės aktus, administracinius sprendimus.
 
Siekiant užtikrinti atskaitomybę ir skaidrumą, lobistai privalo teikti viešas veiklos deklaracijas, primenama VTEK pranešime. Ne vėliau kaip per septynias dienas nuo lobistinės veiklos dėl konkretaus teisės akto projekto ar administracinio sprendimo pradžios deklaracijoje būtina nurodyti, kas užsakė lobistinę veiklą, dėl kokio teisės akto ji buvo vykdoma ir kokiam asmeniui šiais veiksmais buvo siekiama padaryti įtaką.
 
Lobistinės veiklos įstatymu siekiama užtikrinti lobistinės veiklos viešumą ir skaidrumą, užkirsti kelią neteisėtai lobistinei veiklai. Lobistinė veikla Lietuvoje reguliuojama nuo 2000-ųjų, ją įstatymo nustatyta tvarka kontroliuoja VTEK.
 



 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

durniu laive

nieko naujo vien durniai,bet gal Tauta daugiau tu durniu niekada nerinks,kad nebutu durna.

Dievuliau!

Jau atvirai kyšininkus įteisinam

o'Žys \\\\\.../////

Lobistu ar LIOBISTU,vieną liobistą liemenuotą Vasilką turim---gana.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS