LRT svarsto kreiptis į teismą dėl A. Juozaičio kaltinimų korupcija | Diena.lt

LRT SVARSTO KREIPTIS Į TEISMĄ DĖL A. JUOZAIČIO KALTINIMŲ KORUPCIJA

  • 15

Nacionalinis transliuotojas LRT penktadienį pranešė svarstantis kreiptis į teismą dėl kandidato į prezidentus filosofo Arvydo Juozaičio kaltinimų.

„Kandidatas Arvydas Juozaitis paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją ir padarė žalą LRT reputacijai, kurią LRT visada gins, jei reikia, ir teisinėmis priemonėmis“, – teigiama LRT pranešime.

„Kandidatas Lietuvos televiziją įvardino korupcijos židiniu, todėl LRT svarsto galimybę kreiptis į teismą ir ginti savo dalykinę reputaciją“, – rašoma jame.

A. Juozaitis per ketvirtadienį vykusius kandidatų į prezidentus debatus pavadino LRT „korupcijos židiniu“, o po keliasdešimties minučių paliko renginį, apkaltinęs visuomeninį transliuotoją ir kitas žiniasklaidos priemones sudarant nevienodas sąlygas kandidatams.

Suskaičiavome A. Juozaičio interviu abiejuose reportažuose trukmę – 1 min. 10 sekundžių. Tuo tarpu A. Nausėda reportaže kalbėjo – 1 min. 7 sekundes.

Anot LRT, A. Juozaitis debatuose klaidinančiai teigė, kad televizijoje transliuotame pasakojime apie jį buvo padarytos keturios faktinės klaidos, nes iš tiesų buvo padaryta viena klaida paskelbus, jog kandidato judėjimas bandys patekti į Europos Parlamentą.

Filosofas taip pat kaltino LRT skyrus nevienodai eterio laiko pranešti apie jo ir ekonomisto Gitano Nausėdos sprendimą kandidatuoti į prezidentus, abiems pretendentams apie tai paskelbus tą pačią dieną. Tačiau visuomeninis transliuotojas teigia, kad šis teiginys neatitinka tikrovės.

„LRT suskaičiavo, kad reportažą apie A. Juozaičio pranešimą kandidatuoti į prezidentus „Panoramoje“ rodė ne tik rugsėjo 17 dieną, bet ir rugsėjo 14 dieną. Pirmojo reportažo trukmė – 3 min. 45 sekundės, antrojo – 2 min. 33 sekundės. Suskaičiavome A. Juozaičio interviu abiejuose reportažuose trukmę – 1 min. 10 sekundžių. Tuo tarpu A. Nausėda reportaže kalbėjo – 1 min. 7 sekundes“, – nurodė visuomeninis transliuotojas.

Gegužės 12 dieną vyksiančiuose prezidento rinkimuose varžosi devyni kandidatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

trumpas

baigsis rinkiminė karštligė ir p.Juozaitis pareikš,kad jis visa tai darė ne iš didelio noro tapti prezidentu.Juk filosofai-nenuspėjami.O Sąjūdinės dvasios pas jį nebeliko.

Rolandas

Ponas Juozaitis pasakė tiesą. Ir nereikia čia apsimetinėti, ir dirbam aišku kur Lietuvoj korupcija, ir kur kas, ką reguliuoja.

Anonimui

O kas tie “mes”? Juozaitis Kremliaus statytinis ir nieks uz ji nebalsuos, o dar zmona Rusijos piliete palikus vaika Kaliningrade pirmam vyrui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS