LVAT R. Pociaus papeikimo bylą grąžino nagrinėti žemesnės instancijos teismui | Diena.lt

LVAT R. POCIAUS PAPEIKIMO BYLĄ GRĄŽINO NAGRINĖTI ŽEMESNĖS INSTANCIJOS TEISMUI

Lietuvos vyriausiasis administracinis (LVAT) teismas bylą dėl buvusiam Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovui Ričardui Pociui skirto papeikimo perdavė iš naujo nagrinėti žemesnės instancijos teismui.

Kaip nurodoma praėjusią savaitę priimtoje teismo nutartyje, iš teisėjų Gintaro Kryževičiaus, Beatos Martišienės ir Egidijaus Šileikio sudaryta kolegija atsakovės Vidaus reikalų ministerijos (VRM) apeliacinius skundus tenkino iš dalies.

LVAT atmetė praėjusių metų Vilniaus apygardos administracinio teismo (nuo šių metų – Regionų administracinis teismas) nutartis, kuriomis R. Pociui buvo panaikintas papeikimas ir priteista iš ministerijos 691,96 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Pasak LVAT, pirmosios instancijos teismo sprendimai panaikinti „konstatavus esminius proceso teisės normų pažeidimus“.

„Vilniaus apygardos administracinis teismas, identifikavęs nutarimo (skiri papeikimą – BNS) neatitikimą Konstitucijai, aukštesnės galios teisės aktams, turėjo teisinę pareigą kreiptis į Konstitucinį Teismą, siekdamas, kad teismo sprendimas būtų teisėtas ir pagrįstas“, – konstatavo LVAT.

Byla perduota Regionų administraciniam teismui nagrinėti iš naujo. Ši LVAT nutartis yra neskundžiama.

Ministerija prašė LVAT atmesti R. Pociaus skundą dėl papeikimo ir prašymą priteisti bylinėjimosi išlaidas.

VRM vertinimu, R. Pociui skirta tarnybinė nuobauda, kurią teismas pernai liepą panaikino dėl procedūrinių pažeidimų, buvo pagrįsta, nes „nustatyti akivaizdūs Vidaus tarnybos statuto pažeidimai“.

Ministerija teigė, kad R. Pociui skirtas papeikimas už tarnybinį nusižengimą, kai pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymo, pareigūnas rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams.

Buvęs VST vadas savo ruožtu kaltino ministrę Agnę Bilotaitę nekompetencija, neryžtingumu nesiimant veiksmų, kad dėl neramumų prie Seimo būtų paskelbtas planas „Vėtra“, taip pat tvirtino, kad su juo buvo susidorota.

R. Pocius tarnybai vadovavo nuo 2015 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

matomai už nusižengimus ruošiasi apdovanot medaliu juk taip jau seniai visi triukšmai baigiasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS