M. Navickienė: klausimas dėl ligos išmokų nepasiskiepijusiems nuo COVID-19 vis dar diskusinis | Diena.lt

M. NAVICKIENĖ: KLAUSIMAS DĖL LIGOS IŠMOKŲ NEPASISKIEPIJUSIEMS NUO COVID-19 VIS DAR DISKUSINIS

  • 5

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad Vyriausybė dar nėra nusprendusi dėl galimybės nepasiskiepijusiems ir COVID-19 susirgusiems asmenims nemokėti ligos išmokos.

Jos teigimu, šis klausimas vis dar yra diskusinis.

„Tai yra diskusinis klausimas (...). Jis dar nėra pristatytas Vyriausybėje, dar nesame aptarę ir konkretaus projekto neturime. Tačiau klausimas, ar žmogaus pasirinkimas nesiskiepyti galėtų lemti papildomų pajamų nebuvimą susirgimo atveju, šiandien vis dar yra relevantiškas. Tačiau Galutinių sprendimų priimtų nėra“, – pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje komentavo ministrė.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad jei žmogus nusprendė nesiskiepyti nuo COVID-19, būtų logiška, jei galiotų draudimo sistemoje veikiantis principas.

„Galima nesirgti – galima pasiskiepyti. Klausimas paprastas: ar žmogus tikrai ėmėsi priemonių, kad nesusirgtų. Jei jis negali pasiskiepyti – tai viena. Bet jei jis nusprendė nesiskiepyti, tai galioja draudimo sistemoje veikiantis principas: jei pats kažko nepadarote, kad apsisaugotumėte nuo draudiminio įvykio, draudimo išmoka nesumokama“, – interviu „Delfi“, komentuodama Vyriausybė siūlymą nepasiskiepijusiems ir COVID-19 susirgusiems asmenims nemokėti ligos išmokos, teigė premjerė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

SKIEPYKIS ARBA BUK MUŽIKAS, MOKEK MOKESCIUS

Dar karta irodo, kad valstybe yra VAGIS ! Mokescius moki, o paslaugos tau nesuteikia.... Ir dar sako, kad niekas nevercia skiepytis... MELAS !!!

Poniutes

juk jau skirstote zmones? Nors ir nesiskiepijes dirba moka PSD. Kokia baisi nelygybe - vieni geri kiti blogi. Kokia gali buti prievarta.

taigi

Kiek supratau, tai žolininkų ir žiniuonių paklausa didės, nes valstybinės institucijos visiškai neįgalios, laikas nustoti mokėti mokesčius, nes jie tiesiog pavagiami.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS