M. Šešelgytė perrinkta VU TSPMI direktore | Diena.lt

M. ŠEŠELGYTĖ PERRINKTA VU TSPMI DIREKTORE

  • 0

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) direktore perrinkta profesorė Margarita Šešelgytė, pranešė institutas.

Antradienį vykusiuose rinkimuose M. Šešelgytė buvo vienintelė kandidatė į direktorės poziciją.

Ją išrinko instituto taryba, balsavime dalyvavo 16 VU TSPMI akademinės bendruomenės narių, už M. Šešelgytę pasisakė 15, vienas biuletenis pripažintas negaliojančiu.

Profesorė instituto direktorės pareigas eina nuo 2019-ųjų, tuomet ji surinko 15 iš 19 tarybos balsų ir nugalėjo docentą Algimantą Jankauską.

„Džiaugiuosi pozityviais pastarųjų metų pokyčiais, kurie leidžia mums žengti dar vieną žingsnį pirmyn ir brėžti ambiciją – įsitvirtinti moksle ir studijose Europiniu lygmeniu“, – pranešime cituojama M. Šešelgytė.

„ Ankščiau savo lyderystę bandėme apibrėžti Lietuvos ir Baltijos valstybių kontekste, šiandien stipri instituto bendruomenė, kuriai ir toliau teiksime prioritetą, suteikia mums pasitikėjimo imtis ambicingesnių tikslų ir projektų bei telkti partnerius už regiono ribų“, – sakė ji.

M. Šešelgytė VU TSPMI dirba nuo 2007 m., ji čia baigė bakalauro, magistro ir doktorantūros studijas. Ji yra dėsčiusi Baltijos gynybos koledže, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, dirbo Europos komitete prie Vyriausybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS