„Maisto banko“ akcijoje paaukota beveik 245 tūkstančiai maisto produktų | Diena.lt

„MAISTO BANKO“ AKCIJOJE PAAUKOTA BEVEIK 245 TŪKSTANČIAI MAISTO PRODUKTŲ

  • 2

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje Lietuvos žmonės paaukojo beveik 245 tūkst. maisto produktų, kurių vertė daugiau nei 368 tūkstančiai eurų.

Kaip pranešė organizacija, tradiciškai daugiausiai aukota makaronų, taip pat ženkliai išaugo mėsos bei žuvies konservų, aliejaus aukojimų skaičius.

„Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius teigia, kad visuomenė nelieka abejinga skurdui.

„Siekdami sudaryti kuo labiau subalansuotą paramos krepšelį, šį kartą į žmones kreipėmės prašydami pagal galimybes aukoti baltymais turtingo maisto – mėsos ar žuvies konservų. Lyginant su ankstesniais metais, šių produktų skaičius tikrai išaugo, o tai reiškia, kad žmonės išgirdo mūsų prašymą“, – sakė S. Gurevičius.

35-oje „Maisto banko“ akcijoje daugiausiai aukojo Plungės, Švenčionių, Radviliškio, Marijampolės, Tauragės, Švenčionėlių, Kelmės, Mažeikių, Kretingos, Vilkaviškio, Zarasų gyventojai. Lyginant su praėjusių metų akcija, šiuose miestuose surinkta 20-30 procentų produktų daugiau.

Labiausiai į akciją įsitraukė Kėdainių ir Utenos žmonės, skaičiuojama, kad aukojo kas dešimtas šių miestų gyventojas. Augo ir vidutinio paramos krepšelio vertė, šiais metais ji sudarė 4,72 euro.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

D.

BE KOMENTARŲ : tiesiog GEROVĖS VALSTYBĖ...

Senjorė

Niekada nesu gavusių paaukotų maisto banko produktų.Kur jie dingsta ir kas gauna Neaišku???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS