Mamos perspėjimas: tikrinkite, su kuo susirašinėja jūsų vaikai, dalis anketų – iškrypėlių | Diena.lt

MAMOS PERSPĖJIMAS: TIKRINKITE, SU KUO SUSIRAŠINĖJA JŪSŲ VAIKAI, DALIS ANKETŲ – IŠKRYPĖLIŲ

  • 18

Kol Lietuva susitelkusi į devynmetės Agotos paieškas, viena mama atkreipė dėmesį į labai svarbų aspektą vaikų saugumo kontekste.

„Šių dienų įvykis dėl dingusios mergaitės privertė į viską pažiūrėti kitu kampu ir būti pilietiškesniu asmeniu ir dalintis informacija“, – nusprendė kreiptis į tėvus viena pilietiška mama.

Ji papasakojo, kad dar vasarą jos dukra feisbuke pradėjo susirašinėti su kita mergaite. „Pradėjo rašyti iš pažiūros normali eilinė mergaitė. Jos bendravo soc. tinkluose („Facebook“). Nieko neįtartina iš pažiūros, kol vieną dieną mano dukra neprasitarė, kad, va, pasakė apie savo gyvenamąją vietą naujai draugei“, – apie privertusį suklusti įvykį kalbėjo moteris.

Dukros telefone rado ir daugiau nerimą sukėlusių ženklų. „Per daug poste nesiplėsiu tik įsidėmėkite ŠIAS ANKETAS, už kurių slepiasi VYRAS“, – perspėjo kitus tėvus mama.

Moters feisbuko nuotr.

Jai pavyko, kaip teigė, atkapstyti viską nuo a iki z, kas iš tiesų naudojasi minėtomis paskyromis. Apie tai informavo pareigūnus.

„PATIKRINKITE SAVO VAIKŲ TELEFONUS, su kuo jie bendrauja, kokią informaciją pasakę. Aš tikrai maniau, kad labai gerai auklėju savo vaiką, kad neatskleistų niekam jokios informacijos apie save ir pan., bet tai tik mano manymas, vaikai – juos lengva apsukti aplink pirštą ir išvilioti reikalingą info. Jei laiku nebūčiau pastebėjus, šiai dienai neaišku, kaip viskas būtų baigęsi, nes kalbos ėjo link susitikimų...“ – atsiduso moteris.

Jei pas savo vaikus pamatysite šias anketas iškart blokuokit, išmeskit iš draugų, praneškit apie susirašinėjimus policijai.

Ji teigė išsiaiškinusi, kad netikroms anketoms panaudotos kitų vaikų nuotraukos. Apsimetančio mergaitėmis vyro pavardės viešai nenurodė, teparašė, kad jis vardu Deivis.

„Jei pas savo vaikus pamatysite šias anketas iškart blokuokit, išmeskit iš draugų, praneškit apie susirašinėjimus policijai. Akivaizdu iš tų susirašinėjimų, kad iškrypėlis pasislėpęs po mergaičių nuotraukomis bando ir iš kitų gauti kuo pikantiškesnių foto, bando sužinoti tiksliai, kur gyvena“, – perspėjo mama, pridūrusi, kad jau atsirado ir daugiau šio vyro sukurtų netikrų anketų.

Reikia vertinti kritiškai

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu (KOPŽI) centro vadovė Kristina Mišinienė tėvams, globėjams ir patiems paaugliams pataria kritiškai vertinti draugystes internete, ypač ryžtantis atskleisti savo asmens duomenis niekada nematytiems žmonėms.

Ji yra susidūrusi su daugybe skaudžių istorijų, kurios prasidėjo nuo nekalto susirašinėjimo internete.

Daugiau apie tai – straipsnyje „Socialiniai tinklai – tikras pedofilų rojus“.

Policijos parengtas informacinis filmukas apie saugumą internete:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Dar yra toks Tauras M

Senas pedas.....

LIETUVA

Policijos pareigūnai, tikrinkite tamsaus gymio migrantus, pavežėjus Jie jau sugriovė Vilniaus eismą. Elgiasi barbariškai viešoje vietoje. Pavežėjai priekabiaują prie merginų. Prie perėjos vos nepartrenkė vaikų, ir net nesustojo. Jie yra Barbarai! Žudikai, prievartautojai, vagiai!!!

vytautas

o ka VAIKAS pamete tuose fajabukuose? Tevus sodinchiau uzh nepriezhiura
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS