Marijampolėje virusas nustatytas 40 asmenų, 28 iš jų – ligoninėje | Diena.lt

MARIJAMPOLĖJE VIRUSAS NUSTATYTAS 40 ASMENŲ, 28 IŠ JŲ – LIGONINĖJE

Marijampolės miesto meras Povilas Isoda informavo, kad šiuo metu savivaldybėje yra patvirtintų 40 koronaviruso atvejų, iš kurių 28 asmenys yra hospitalizuoti Marijampolės ligoninėje.

„Šiuo metu, mūsų duomenimis, turime 40 Marijampolėje patvirtintų atvejų. Šios akimirkos duomenimis, iš jų 28 pacientai ligoninėje“, – per spaudos konferenciją informavo P. Isoda.

Iš ligoninėje gulinčių 28 koronavirusu užsikrėtusiųjų – 11 pacientų ir 17 darbuotojų, iš kurių, pasak Marijampolės ligoninės direktorės Audronės Kuodienės, yra 5 Vidaus ligų skyriaus gydytojai.

Marijampolės mero teigimu, visi žmonės ir ligoninės personalas turės prisiimti atsakomybę dėl ligoninėje susidariusios situacijos. P. Isoda taip pat informavo, kad sprendimas, ar kreiptis į teisėsaugą, bus priimtas įvertinus pažeidimus.

Visiems gydymo įstaigos darbuotojams ir pacientams atlikti tyrimai

Savo ruožtu Marijampolės ligoninės direktorė A. Kuodienė informavo, kad praktiškai visiems ligoninės darbuotojams buvo atlikti koronaviruso testai.

„Šiandien yra ta diena, kai mes baigėme viso ligoninės kolektyvo testavimą, ir visi darbuotojai su labai retomis išimtimis, kurie negalėjo atvykti testuotis, (patikrinti – ELTA). Tai mes turėsime visų darbuotojų atsakymą“, – informavo ligoninės direktorė.

„Tik noriu atkreipti visų dėmesį į tai, kad teigiamas tyrimo rezultatas informuoja apie tai, kad žmogus yra užsikrėtęs koronavirusu. Tuo tarpu neigiamas tyrimo rezultatas visiškai neduoda žinios, kad žmogus nėra užsikrėtęs, nes atlikant tyrimą galbūt jis yra tokios fazės, kai dar neišskiria į aplinką viruso, ir tyrimą reikės kartoti“, – pridūrė ji, akcentuodama, kad Marijampolės ligoninės darbuotojams bus atliekami ir pakartotiniai koronaviruso tyrimai.

Ligoninės direktorės teigimu, dėl koronaviruso buvo ištirti ir visi gydymo įstaigos pacientai.

A . Kuodienė taip pat patikino, kad asmens apsaugos priemones ligoninės darbuotojai turėjo nuo pat koronaviruso plitimo pradžios.

Ligoninė naujų pacientų nepriima

Marijampolės ligoninės direktorė taip pat informavo, kad ligoninė gydyti pacientų į stacionarą nebepriima. Anot A. Kuodienės, teikiama tik būtinoji pagalba priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje.

„Mūsų visi skyriai dabar gydo tik tuos pacientus, kurių mes dar negalime išleisti. Tai ir chirurgijos skyrius, ir traumatologijos skyrius. Naujų pacientų mes į ligoninę stacionarizavimui nepriimame“, – sakė A. Kuodienė.

„Mes teikiame tik būtinąją pagalbą priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje ir gydome dar tuos pacientus, kurių išleisti negalime“, – pridūrė ji.

Ligoninė pripažįsta, kad komunikacijos su visuomene buvo mažai

Marijampolės ligoninės direktorė taip pat pripažįsta, kad ligoninės komunikacijos su visuomene buvo mažai, tačiau akcentuoja, kad informacija slepiama nebuvo.

„Sutinku, kad komunikacijos iš ligoninės buvo mažai, bet tikrai nebuvo informacijos slėpimo. Mes tikrai teikiame visą informaciją visoms institucijoms labai atsakingai“, – kalbėjo Marijampolės ligoninės direktorė.

A. Kuodienės teigimu, ligoninėje išplitus infekcijai prioritetas buvo teikiamas ne komunikacijai, bet bandymui suvaldyti infekcijos protrūkį.

„Iš tikrųjų tuo metu, kai infekcija mus užgriuvo, tai sutelkėme dėmesį į paslaugų teikimą ir tikrai prioritetas buvo paslaugų teikimo organizavimas ir šios infekcijos suvaldymas“, – patikino ji.

GALERIJA

  • Marijampolėje virusas nustatytas 40 asmenų, 28 iš jų – ligoninėje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS