Marijampolės savivaldybė pakeitė ligoninės direktorės atleidimo pagrindą: duos išmoką | Diena.lt

MARIJAMPOLĖS SAVIVALDYBĖ PAKEITĖ LIGONINĖS DIREKTORĖS ATLEIDIMO PAGRINDĄ: DUOS IŠMOKĄ

  • 1

Marijampolės savivaldybė sutiko pakeisti ligoninės direktorės Audronės Kuodienės atleidimo iš pareigų pagrindą ir išmokėti išeitinę kompensaciją.

Apie tokią sudarytą taikos sutartį pranešė Marijampolės apylinkės teismas.

Birželio 5 dieną Marijampolės meras Povilas Isoda A. Kuodienę iš ligoninės vadovės pareigų atleido dėl nesuvaldyto COVID-19 infekcijos protrūkio.

Tuomet savivaldybė pranešė, kad darbas ligoninėje organizuotas netinkamai, nesilaikyta sveikatos apsaugos ministro rekomendacijų, kurios buvo reikalingos norint kontroliuoti infekcijos plitimą, padaryta klaidų valdant žmogiškuosius išteklius ir pan.

Mero potvarkyje tuomet nurodyta, kad ligoninės vadovė atleidžiama kaip praradusi pasitikėjimą.

Su tuo nesutikdama A. Kuodienė kreipėsi į teismą. Ji prašė panaikinti mero potvarkį ir grąžinti ją į buvusias pareigas, priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką ir atlyginti neturtinę žalą.

Paskyrus bylą į teismo posėdį, šalys sudarė taikos sutartį. Jos sutarė pakeisti Marijampolės ligoninės direktorės atleidimo pagrindą į atleidimą šalių susitarimu ir išmokėti išeitinę kompensaciją, atlyginti patirtą žalą bei turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Marijampolės apylinkės teismas patvirtino taikos sutartį, civilinė byla nutraukta.

Susisiekti su Marijampolės meru P. Isoda penktadienį BNS nepavyko.

Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo Marijampolės ligoninėje. Joje koronavirusu užsikrėtė per dvidešimt darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

savi savu neskriaudzia viska padengs MM?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS