Medininkų pasienio punktas bus atnaujintas už 24 mln. eurų | Diena.lt

MEDININKŲ PASIENIO PUNKTAS BUS ATNAUJINTAS UŽ 24 MLN. EURŲ

  • 3

Didžiausias Lietuvos pasienyje su Baltarusija Medininkų kontrolės punktas bus atnaujintas. Teigiama, jog tai leis dukart padidinti jo pralaidumą.

Pasienio kontrolės punktų direkcija trečiadienį pasirašė 24,18 mln. eurų vertės 30 mėnesių trukmės sutartį su bendrovių „Conresta“, „Kauno tiltai“ ir „Euroelektronika“ konsorciumu, pranešė Susisiekimo ministerija.

Ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad punktas atitiks visus Europos Sąjungos atvykimo ir išvykimo reikalavimus. Anot jo, po rekonstrukcijos per parą juo galės važiuoti iki 6 tūkst. automobilių ir iki 2 tūkst. vilkikų.

Atliekant darbus punktas nebus uždaromas, dalis automobilių galės važiuoti per Tverečiaus, Lavoriškių ir Šalčininkų pasienio punktus.

Naujai įrengtoje teritorijoje bus pastatyti keturi pastatai, atkarpoje tarp Medininkų ir Kamennyj Log punktų į abi puses bus nutiesta po keturias eismo juostas bei rezervinė juosta. Be to, bus įdiegtos automatizuoto eismo valdymo, numerių nuskaitymo ir kitos sistemos, specialios patalpos su pirštų atspaudų bei veido biometrijos skenavimo įranga.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neužmirškit

Dėdulei atminimo lentą pakabint. Kaip svarbiausiam posto sušaudymo veikėjui

nordland

baltarusija kalba apie sienos uzdaryma, o durniu laivas meta 24 milijonus, pralaidumui didinti ... tikras beprotnamis.

atkatas

tik 24 mln.? kodel ne 240? eilinis punktas ir tiek skiriama? baltarusija tuoj sienas uzdarys del politiku lt agresijos...is viso mazint reikia pralaiduma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS